Tržne cene govejega mesa

Kranj – Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pripravlja tudi tržno poročilo za goveje meso. Poglejmo, kakšne so bile cene v tednu med 23. in 29. novembrom, ko je bilo za­klanih 361 do dve leti starih bikov, 30 več kot dve leti starih bikov, 130 krav in 153 telic. K ceni so prišteti povprečni prevozni stroški v višini 6,81 evra na sto kilogramov hladne mase.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / četrtek, 13. december 2007 / 07:00

Kmalu obnova kanalizacije

Kanalizacija je po poplavah v Železnikih še bolj poškodovana, kot so predvidevali. V sklopu rekonstrukcije ceste Češnjica-Log se bo začela obnova uničenih opornih zidov.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 7. junij 2018 / 20:55

Brez odškodnine za rušenje

Janez Tičar in Marko Bogataj na sodišču od Darsa in države nista iztožila skoraj 400 tisoč evrov.

Kranjska Gora / četrtek, 7. junij 2018 / 20:54

Urejajo prometne režime

Parkiranje v središču Kranjske Gore bo še naprej brezplačno, a časovno omejeno, v Jasni bo za parkiranje treba plačati. Do začetka glavne poletne turistične sezone bodo uredili tudi parkirišče v Zelen...

Zanimivosti / četrtek, 7. junij 2018 / 20:53

Peljali bi jih v Avstrijo

Letošnje Srečanje turističnih društev obvodnih krajev Slovenije je bilo v Zbiljah. Udeležilo se ga je več kot štiristo prostovoljcev in turističnih zanesenjakov iz vse Slovenije.

Razvedrilo / četrtek, 7. junij 2018 / 20:52

Kulinarično praznovanje

Konec tedna je Vila Podvin v Mošnjah praznovala peti in petdeseti rojstni dan obenem. Uroš Štefelin in Marcela Klofutar sta tista, ki s svojo ekipo zadnjih pet let pišeta uspešno kulinarično zgodbo, z...

Nasveti / četrtek, 7. junij 2018 / 20:51

Sladke jagode

Domače jagode (in ne tiste iz tujine, ki so povsem brez okusa) so okusne že same, brez dodatkov. Kako dobre so šele, če iz njih naredimo sirovo torto v kozarcu ali jagodne kocke, pa preverite sami....