Matjaž Koman / Foto: Gorazd Kavčič

Igralec bo vodil turizem

Zavod za turizem in kulturo Žirovnica bo od 1. januarja naprej vodil diplomirani igralec Matjaž Koman iz Radovljice.

Žirovnica – Žirovniški občinski svet je v četrtek dal soglasje k imenovanju Matjaža Komana za direktorja Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica. Dvaintridesetletni Radovljičan je po izobrazbi univerzitetni diplomirani igralec, ki se ukvarja tudi z gledališko režijo in gledališčem za najmlajše. Kot je povedal, že več let deluje na področju kulture in turizma, v vodenju Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica pa vidi nov izziv. Vasi pod Stolom s Potjo kulturne dediščine ponujajo ogromne možnosti za razvoj turizma in kulturnega turizma, pri čemer Koman računa tudi na sodelovanje z društvi.

Dosedanji direktorici zavoda Maji Zupan se konec decembra izteče petletni mandat, na razpis se je prijavila ponovno, a je svet zavoda dal prednost Matjažu Komanu, ki bo direktorovanje prevzel 1. januarja.

Kot je dejal župan Žirovnice Leopold Pogačar, od novega direktorja pričakujejo, da bo naredil korak naprej v razvoju turistične ponudbe, zlasti pri popularizaciji programov in ponudbi rojstnih hiš velikih mož, kjer obisk iz leta v leto upada. »Predvsem pa od novega direktorja pričakujemo, da bo generator dogajanja na področju kulture in turizma v občini,« je dejal župan.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Jedi za pomladne dni (9)

Ribja juha Sestavine: tričetrt kg ribjih obrezkov z glavami vred, 4 dag korenja, 4 dag peteršilja, 2 dag zelene, 1 krompir, liter in pol vode, sol, poper, maščoba.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 2. december 2015 / 12:52

Vse, kar diši po svingu

Festivalna dvorana je v petek minila v znamenju glasbe izpred sedemdesetih in več let. Odlična In the Mood z radovljiškim Bid Bangom.

Kronika / sreda, 2. december 2015 / 12:43

Izsiljeval osamljene moške

Kranj – Ljubljanski policisti zaradi izsiljevanja obravnavajo 41-letnega moškega, ki je morda svoje žrtve našel tudi na Gorenjskem. V preiskanem primeru je osumljeni iskal moške, ki so preko oglasa...

Zanimivosti / sreda, 2. december 2015 / 12:19

Vsako jutro tisoč gibov

Jutranjo telovadbo na prostem po metodi dr. Nikolaya Grishina Tisoč gibov so začeli tudi v Žabnici. Razgibavajo se vsako jutro ob vsakem vremenu, le ob nedeljah si vzamejo prosto.

Razvedrilo / sreda, 2. december 2015 / 12:16

Praznujeta dvojni jubilej

Zakonca Petra in Jadran Tomšič iz Medvod sta v Klubu Jedro pripravila praznovanje z dvojnim razlogom: oba praznujeta okrogel osebni jubilej, letos pa minevajo tudi tri desetletja od njune poroke.

Šport / sreda, 2. december 2015 / 12:11

Plezalne legende znova v steni

Na desetih plezalnih dnevih Kranja so sezono zaključili športni plezalci, v steni in pod njo pa smo znova videli tudi številne legende slovenskega plezanja.