Strožji pogoji za podaljšan čas

V Železnikih nameravajo gostincem poostriti pogoje za pridobitev in odvzem soglasja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času.

Železniki – Sosedje enega od gostinskih lokalov v Železnikih se že dalj časa pritožujejo, da jim prehrupna glasba in vpitje gostov onemogočajo nočni počitek, zato od Občine Železniki zahtevajo preklic soglasja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času, ki ob koncih tedna traja do 3. ure zjutraj. Tega je občina omenjenemu lokalu vsa leta izdajala, saj po veljavnem pravilniku izdajo soglasja za podaljšano obratovanje lahko zavrne le, če so pritožbe občanov utemeljene oz. če je bila lokalu izdana odločba o prekoračitvi obratovalnega časa ali prekršku zoper javni red in mir, kar pa se v primeru tega lokala v obdobju 2010–2015 ni nikdar zgodilo.

Občinska uprava je sicer sprva predlagala spremembo pravilnika, po kateri bi skrajšali podaljšani obratovalni čas, s čimer pa se niso strinjali že člani odbora za gospodarstvo, ker da zaradi enega lokala ne morejo biti prikrajšani vsi gostinci. Strinjali pa so se, da se zaostrijo pogoji za pridobitev in preklic soglasja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času ter da se obdobje, ko gostinski obrat po preklicu soglasja ne more pridobiti novega soglasja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času, iz treh mesecev podaljša na eno leto.

Spremenjeni pravilnik so na zadnji seji obravnavali tudi občinski svetniki, a o njem niso glasovali, saj so začeli ugotavljati, da ga je treba bolj dodelati, ker da je zastavljen preveč restriktivno, saj bi že dve prijavi pristojnim organom zadostovali za preklic oz. neizdajo soglasja. Podobni pomisleki so se porajali tudi članom odbora za gospodarstvo, ki se bodo v zvezi s tem v kratkem ponovno sestali. Dodelan pravilnik naj bi svetniki potrdili na korespondenčni seji, da ga bo občina lahko upoštevala že pri izdajanju soglasij o podaljšanem obratovalnem času za prihodnje leto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 15. junij 2022 / 16:07

Spletna prodaja ni dovoljena

Kranj – Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru nadzora nad internetno prodajo ugotovila, da nekateri prodajalci v spletnih oglasih ponujajo fitofarmacevtska sredstva za...

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:52

V Stari Loki sklenili polmilijonsko naložbo

Stara Loka je dobila novo komunalno in cestno infrastrukturo in obnovljeno središče, ob tem pa tudi novo, prebivalcem in pešcem prijaznejšo prometno ureditev tudi v sosednjih naseljih: Binklju, Trnju,...

Kultura / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:26

Bogato polje Nejčevih kultur

V Galeriji Mestne hiše in Stebriščni dvorani je na ogled retrospektivna razstava likovnih del Nejča Slaparja ob njegovi sedemdesetletnici.

Gospodarstvo / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:25

V Sava Turizmu letos zadovoljni

V Skupini Sava Turizem ocenjujejo, da so letošnji poslovni rezultati rekordni. Bruto dobiček iz poslovanja je zrasel za skoraj četrtino – na 10,7 milijona evrov.

GG Plus / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:23

Dobrodelnost na skiroju

Janez Anžič se je julija na skiroju odpravil z domače Senice na Pašman. V 402 kilometrih se je odrinil 98.000-krat. Vodila ga je dobrodelnost. Projekt je po dveh mesecih zaključil s prvim dobrodelnim...

Razvedrilo / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:09

Gora, film in pesem

Toni Cahunek je ponovno posnel dokumentarec, Everest si od srede v kranjskem Cineplexxu lahko ogledate v novi filmski različici, Klemen Bunderla pa je predstavil pesem Od tebe stran.