Strožji pogoji za podaljšan čas

V Železnikih nameravajo gostincem poostriti pogoje za pridobitev in odvzem soglasja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času.

Železniki – Sosedje enega od gostinskih lokalov v Železnikih se že dalj časa pritožujejo, da jim prehrupna glasba in vpitje gostov onemogočajo nočni počitek, zato od Občine Železniki zahtevajo preklic soglasja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času, ki ob koncih tedna traja do 3. ure zjutraj. Tega je občina omenjenemu lokalu vsa leta izdajala, saj po veljavnem pravilniku izdajo soglasja za podaljšano obratovanje lahko zavrne le, če so pritožbe občanov utemeljene oz. če je bila lokalu izdana odločba o prekoračitvi obratovalnega časa ali prekršku zoper javni red in mir, kar pa se v primeru tega lokala v obdobju 2010–2015 ni nikdar zgodilo.

Občinska uprava je sicer sprva predlagala spremembo pravilnika, po kateri bi skrajšali podaljšani obratovalni čas, s čimer pa se niso strinjali že člani odbora za gospodarstvo, ker da zaradi enega lokala ne morejo biti prikrajšani vsi gostinci. Strinjali pa so se, da se zaostrijo pogoji za pridobitev in preklic soglasja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času ter da se obdobje, ko gostinski obrat po preklicu soglasja ne more pridobiti novega soglasja za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času, iz treh mesecev podaljša na eno leto.

Spremenjeni pravilnik so na zadnji seji obravnavali tudi občinski svetniki, a o njem niso glasovali, saj so začeli ugotavljati, da ga je treba bolj dodelati, ker da je zastavljen preveč restriktivno, saj bi že dve prijavi pristojnim organom zadostovali za preklic oz. neizdajo soglasja. Podobni pomisleki so se porajali tudi članom odbora za gospodarstvo, ki se bodo v zvezi s tem v kratkem ponovno sestali. Dodelan pravilnik naj bi svetniki potrdili na korespondenčni seji, da ga bo občina lahko upoštevala že pri izdajanju soglasij o podaljšanem obratovalnem času za prihodnje leto.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 23. september 2013 / 12:15

Obeta se dihanje na škrge

Kranjski mestni svetniki so na sredini seji sicer podprli rebalans letošnjega proračuna, ker pa se občini v naslednjih letih obeta veliko zadolževanje, opozarjajo, da ne želijo dihanja na škrge.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / torek, 10. maj 2022 / 06:00

Pogodbene pošte, priložnost za podjetništvo tudi na Gorenjskem

V Sloveniji uspešno posluje že 160 pogodbenih pošt Pošte Slovenije. Pestra ponudba na enem mestu, prihranek časa in daljši odpiralni/delovni čas. Vse to in še več so prednosti, ki jih Pošta Slovenije...

Gospodarstvo / torek, 10. maj 2022 / 17:34

Cene pogonskih goriv bodo ponovno regulirane

Potem ko so se danes zjutraj pogonska goriva zopet podražila, se je vlada odločila za ponovno regulacijo cen 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva.

Bled / torek, 10. maj 2022 / 16:44

Po sledeh Arnolda Riklija

Bled – V četrtek, 12. maja, se bo v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled ob 19.30 začelo predavanje Po sledeh Arnolda Riklija. Predaval bo avtor monografije o Arnoldu Rikliju Vojko Zavodnik, ki bo med dr...

Jesenice / torek, 10. maj 2022 / 16:43

Brezplačni avtobusi tudi za jeseniške upokojence

Tudi na Jesenicah bodo od 1. junija naprej lahko upokojenci, vojni veterani in invalidi brezplačno uporabljali mestni potniški promet.

Mularija / torek, 10. maj 2022 / 16:40

Predstavili naše plese

Učenci in učitelji Osnovne šole (OŠ) Staneta Žagarja Kranj so se v okviru mednarodnega projekta Erasmus+ Cultural festivals (Kulturni festivali) konec marca udeležili srečanja v grškem mestu Prygos.