Med nominiranci tudi gorenjski čebelarji

Ljubljana – Na Čebelarski zvezi Slovenije je pred kratkim potekalo državno senzorično ocenjevanje medu, na katerega se je uvrstilo 22 najbolje ocenjenih vzorcev s šestih predhodnih ocenjevanj. Ocenjevanje je potekalo v petih kategorijah. Med nominiranci za državne prvake so tudi gorenjski čebelarji: Franc Kralj iz Domžal v kategoriji akacijev med, Peter Vrhunc in Jernej Benedičič iz Železnikov v kategoriji gozdni med in Čebelarstvo Kimovec iz Šenčurja za v kategoriji kostanjev med. Komisija je sicer ocenjevala še cvetlične in hojeve medove. Rezultate bodo razglasili 4. decembra.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bohinj / torek, 22. julij 2008 / 07:00

Zmotila jih je najemnina

V LDS Bohinj županu Krmarju očitajo, da njegova žena za najemnino lokala v neposredni bližini jezera plačuje šestkrat manj, kot bi znašala tržna cena.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Vojvoda Edinburški je podelil priznanja

Drugi dan svojega obiska v Sloveniji je britanska kraljica Elizabeta II. preživela v Lipici in v Ljubljani. Vojvoda Edinburški je v Slovenski filharmoniji podelili zlata priznanja Mepi dijakom iz Kran...

Nasveti / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Po zdravje na Primorsko

Jesen je velikodušna gospa, ki ponuja obilo darov, s katerimi obogatimo jesensko in zimsko prehrano ter utrjujemo zdravje.

Zanimivosti / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Temeljni kamen za vadbeni poligon

V Zdravilnem gaju Tunjice so s pomočjo nepovratnih sredstev začeli uresničevati projekt Gibanova.

Gospodarstvo / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Pri IEDC odprli Center za inovativno učenje

V petek so odprli vrata tretje stavbe IEDC - Poslovne šole Bled, v kateri bo Center za inovativno učenje menedžmenta.

Nasveti / sreda, 22. oktober 2008 / 07:00

Jedi za jesenske dni

Šunkini zvitki s hrenovo smetano Sestavine: Potrebujemo 8 rezin tanko narezane gnjati, 2 dl smetane za stepanje, malo soli, 2 žlici sveže naribanega hrena, 1 žlico...