Uvodne in predstavitvene Okuse Bleda sta povezovali letošnja in lanskoletna miss Slovenije – Mateja Kociper in Julija Bizjak. Na fotografiji jima dela družbo Sandi Vovk. / Foto: Gorazd Kavčič

Mesec restavracij

Kranska kuhna, ki se je v Kranju kar dobro prijela, je konec tedna razveseljevala s posebno čarovniško tematiko in se vrača tudi novembra. Uvodna dogodka pa sta prejšnji teden napovedala novembrske Okuse Bleda in že znane Okuse Radol'ce.

Do nedavnega smo Okuse Bleda lahko spoznavali poleg druge ponudbe prehrane na različnih prireditvah, sedaj pa so se blejski gostinci odločili, da jih bodo v novembru kar za ves mesec uvrstili na menije svojih restavracij. Predjed, glavna jed in sladica – po ceni, ki je enaka ceni menijev s Tedna restavracij. Okusi bodo domači, sestavine sezonske, lokalne, krožniki atraktivni in sodobni. V novembrskih Okusih Bleda sodelujejo Hotel Triglav, Hotel Astoria, Restavracija Grill, Vila Prešeren, Vila Bled, Restavracija Chilli in Restavracija Panorama. Rezervacije za okušanje menija Okusov Bleda so obvezne.

Radovljičani pa so z Okusi Radol'ce orali ledino in tudi letos je petkova večerja v Lambergh Chateau & Hotelu pustila dober vtis. S šesthodnim menijem so se predstavili prav vsi ponudniki, spoznali smo šefe sodelujočih gostiln in restavracij, se zabavali ob vodenju Nejca Poljanca in Katje Stušek, bili ves večer v pričakovanju izžrebane številke pri srečelovu, nekaj uvodnih besed pa je gostom namenil tudi šef hotela Tomaž Hočevar. Izvirnemu narezku, postreženemu v obliki nabodala, je sledila mavrična postrv z ajdovimi srčki, potem izjemno okusna kostanjeva juha z jurčki, kmečki krožnik, telečja krača z jurčki v kanelonu s telečjimi lički, priželjcem, krompirjevo peno, kremo iz korenja z zvezdastim janežem, ješprenjem in zelenjavo ter za zaključek še sladica, ki so jo poimenovali Evino jabolko: pečeno jabolko s slivovo pito, jabolčno omako in domačim sladoledom. »Radol'čani« so znane domače okuse predstavili ravno tako na moderen način.

Seveda pa se je uvodni dogodek v Okuse Radol'ce začel že v popoldanskih urah s tržnico in degustacijo lokalnih dobrot. Nastopila je glasbena gostja Nuša Derenda. Zagotovo pa je posebnost letošnjih Okusov Radol'ce v simpatičnem dvojezičnem katalogu, katerega posebnost so objavljeni izbrani recepti sodelujočih in ves mesec Okusov bogat spremljevalni program. Na Okusih Radol'ce sodelujejo: Gostilna Kunstelj, Gostilna Lectar, Grajska gostilnica, Gostišče Tulipan, Restavracija Krek, Joštov hram, Vila Podvin, Restavracija Lambergh, Gostišče Draga, Gostilna in restavracija Avsenik Pri Jožovcu in Izletniška kmetija Globočnik.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 16. maj 2017 / 16:02

Odprava v Škofjeloško hribovje in na Jelovico

Kranj – V sklopu mednarodnega programa MEPI, ki mlade spodbuja k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, se je minule dni v Sloveniji zvrstilo več pustolovskih odprav, ena t...

Objavljeno na isti dan


Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Predlog zakona o TNP čaka na obravnavo

Predlog zakona je za obravnavo na seji vlade pripravljen že od sredine marca, vendar še ni prišel na vrsto. Pri zainteresirani javnosti pa zbuja mešane občutke.

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Plavalka, ki si je prigarala zlato kolajno

Sara Isakovič je na prvi pogled čisto običajno dekle in le tisti, ki jo dobro poznajo, vedo, da si je vse zmage, rekorde in prejšnji teden tudi naslov evropske prvakinje v plavanju na 200 metrov prost...

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Sejem le še danes in jutri

Megra - mednarodni sejem gradbeništva in gradbenih materialov za vse gradbenike in zasebnike, ki gradijo, bo odprt le še danes in jutri.

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Informativni izračun dohodnine olajšal delo zavezancem

Medtem ko so prejšnja leta zavezanci sami vpisovali (manjkajoče) podatke v dohodninsko napoved, jim je letos davčna uprava prvič doslej pripravila informativni izračun dohodnine. Če mu zavezanec ne bo...

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Moje finance

Vprašanja - odgovori