Požupan Robert Strah, predsednica krajevne skupnosti Jožica Žnidaršič in Klemen Karlin iz društva Lonka so slovesno odprli komunalno in prometno urejeno Staro Loko. / Foto: Andrej Tarfila

V Stari Loki sklenili polmilijonsko naložbo

Stara Loka je dobila novo komunalno in cestno infrastrukturo in obnovljeno središče, ob tem pa tudi novo, prebivalcem in pešcem prijaznejšo prometno ureditev tudi v sosednjih naseljih: Binklju, Trnju, Virlogu, Veštru in Groharjevem naselju.

Stara Loka – Občina Škofja Loka in krajevna skupnost Stara Loka - Podlubnik sta minuli teden pripravili slovesnost, s katero so uradno odprli obnovljeno središče Stare Loke in hkrati celovito komunalno ureditev naselij Stara Loka, Binkelj, Trnje, Virlog, Vešter in Groharjevo naselje. Vgrajena je bila primarna kanalizacija s črpališčem, urejena je meteorna in fekalna kanalizacija, speljano plinovodno omrežje in javna razsvetljava, poskrbljeno je bilo za zgornjo urbanistično ureditev, sledili so še ukrepi za celostno prometno ureditev in sanacija dveh mostov.

»Govorimo lahko o polmilijonski investiciji, kjer je bila izvedena popolna komunalna infrastruktura, trg pa je pridobil zgledno prometno in urbanistično ureditev,« je ob slavnostnem odprtju dejal podžupan občine Škofja Loka Robert Strah in ob tem poudaril, da so s tem dogodkom zaključili tudi Evropski teden mobilnosti, evropsko pobudo, ki jo lokalne skupnosti uresničujejo prek nacionalnih koordinatorjev. Poudaril je tudi, da so ta del mesta umestili v sklop pilotnih projektov urejanja prometa, ki jih je v okviru evropskega projekta Rosee izdelal Prometno tehnični inštitut iz Ljubljane. Pri urejanju starološkega vaškega jedra so prisluhnili tudi pobudam domačinov, krajevni skupnosti in kulturno-zgodovinskemu društvu Lonka, arhitekt Blaž Rupar pa je prostovoljno priskočil na pomoč pri strokovnem iskanju rešitev. Podžupan se mu je v imenu občine na slovesnosti zahvalil za njegovo angažirano sodelovanje. Blaž Rupar je dejal, da urejanje Stare Loke še ni končano, domačini želijo v prihodnje doseči, da bi tu nastal trg, kjer bi imeli prednost pešci in kolesarji pred avtomobili in bi predstavljal zgledno središče te lepe vasi. Tudi predsednica krajevne skupnosti Jožica Žnidaršič je menila, da bi v postopnem urejanju trga dodali še klopi, cvetlična korita, zasadili kako drevo in vzpostavili informacijsko središče. Ob zahvali vsem, ki so sodelovali pri obnovi, je ugotovila, da skupni napori rodijo uspehe. Na slovesnosti ob kapelici v Stari Loki so nastopili otroci iz bližnjega vrtca Sončni žarek ter učenca Glasbene šole Škofja Loka Janez Jesenovec s trobento in Klara Prevodnik s harmoniko, pridobitev pa je blagoslovil starološki župnik Alojz Snoj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 24. maj 2012 / 07:00

Dan zdravega življenja

Vzajemna zdravstvena zavarovalnica je na Brdu pri Kranju organizirala Dan zdravega življenja. V okviru dogodka je bila okrogla miza na temo zdravstvenega absentizma.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:52

V Stari Loki sklenili polmilijonsko naložbo

Stara Loka je dobila novo komunalno in cestno infrastrukturo in obnovljeno središče, ob tem pa tudi novo, prebivalcem in pešcem prijaznejšo prometno ureditev tudi v sosednjih naseljih: Binklju, Trnju,...

Kultura / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:26

Bogato polje Nejčevih kultur

V Galeriji Mestne hiše in Stebriščni dvorani je na ogled retrospektivna razstava likovnih del Nejča Slaparja ob njegovi sedemdesetletnici.

Gospodarstvo / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:25

V Sava Turizmu letos zadovoljni

V Skupini Sava Turizem ocenjujejo, da so letošnji poslovni rezultati rekordni. Bruto dobiček iz poslovanja je zrasel za skoraj četrtino – na 10,7 milijona evrov.

GG Plus / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:23

Dobrodelnost na skiroju

Janez Anžič se je julija na skiroju odpravil z domače Senice na Pašman. V 402 kilometrih se je odrinil 98.000-krat. Vodila ga je dobrodelnost. Projekt je po dveh mesecih zaključil s prvim dobrodelnim...

Razvedrilo / ponedeljek, 28. september 2015 / 15:09

Gora, film in pesem

Toni Cahunek je ponovno posnel dokumentarec, Everest si od srede v kranjskem Cineplexxu lahko ogledate v novi filmski različici, Klemen Bunderla pa je predstavil pesem Od tebe stran.