
Otroci kuhajo
Star pregovor pravi: Kar se Janezek nauči, to Janez zna. Tako je tudi s kuhanjem. Če otrokom kuhalnice ne zaupamo dovolj zgodaj, je možno, da tega znanja, predvsem pa veselja do kuhe, ne bodo nadoknadili, niti ko bodo odrasli. Pri založbi Narava je pred kratkim izšla praktična kuharska knjiga za otroke za pripravo več kot petdeset jedi, ki naj bi jih obvladali otroci. Knjiga je razdeljena po letnih časih, kar pomeni, da lahko poiščete tipične jedi za vsako obdobje v letu. Ker je tu jesen, boste po tej knjigi lahko skuhali: bučno kremno juho, krompir z rožmarinom, popečeno polento, gobe z jajcem, nadevane gobe, testenine z zeljem, dušen stročji fižol, vedno aktualno pico, orehove preste, sadni kolač in kostanjeve mafine za sladico ter svež domač čaj za preganjanje prehladov. Vse recepte spremljajo nasveti otrok in drugih družinskih članov na »zgovornih« ilustracijah. Vse lepo in prav, toda prav zanimivo bi bilo vedeti, koliko otrok dejansko je gobe, razen mogoče ocvrtih dežnikov oziroma marel?