Dvorana skoraj nared

V Sokolskem domu, ki so ga v preteklih mesecih energetsko sanirali, so končali tudi obnovo velike dvorane, v kateri naj bi že v kratkem gostili prve dogodke.

Gorenja vas – »Dvorana je v celoti obnovljena in res lepa, primerna za raznovrstna druženja,« je pojasnil župan Milan Čadež in dodal, da bodo v njej lahko sprejeli do tristo obiskovalcev, lahko pa tudi več, odvisno od dogodka. Ob tem so se potrudili v okolici doma zagotoviti tudi zadostno število parkirišč.

Pred Sokolskim domom in pod njim so namreč na novo uredili 52 parkirnih mest. Dovoz do parkirišč je na zahodni strani, izvoz pa na vzhodni, saj bo promet okrog doma potekal enosmerno. »Dovolj bo prostora za vse obiskovalce in turiste, ki si bodo v mali dvorani Sokolskega doma lahko ogledali tudi multimedijsko predstavitev Poljanske doline,« je razložil župan. Vsa dela pri obnovi doma, ki vključujejo tudi statično sanacijo in preureditev vseh prostorov, bodo po županovih besedah vredna slabih 1,5 milijona evrov. V prvi polovici prihodnjega leta se bo v nove prostore v Sokolskem domu preselila tudi občinska uprava, čim prej bodo poskusili urediti tudi nove prostore knjižnice, ki jo zdaj pesti huda prostorska stiska.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 23. julij 2015 / 13:54

Vinkovih sedemdeset let

Vinko Janežič, ustanovitelj in vodja drugega najstarejšega ansambla v Sloveniji, ansambla Trgovci, je 9. julija praznoval sedemdeseti rojstni dan. Trgovci igrajo in pojejo že triinpetdeset let. Njegov...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 27. avgust 2015 / 15:51

Hindujska poroka

Mauritius je versko zelo barvit. Tu se mešajo krščanska, muslimanska in hindujska vera. Povabljeni smo bili na pravo hindujsko poroko, na katero nas je povabila nevesta, ki je prav tako vk...

Kranj / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:13

Na klancu obnavljajo oporni zid

Zaradi nevarnosti padanja kamenja poteka obnova Gaštejskega klanca v Kranju, sanacija pa naj bi stala nekaj manj kot oseminštirideset tisoč evrov.

Radovljica / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:06

Gorenjski prostovoljni gasilci so spet navdušili

Minuli konec tedna je letališče v Lescah gostilo šesti Firefighter Combat Challenge, najtežji dve minuti v športu. Tekmovanja se je udeležilo skoraj tristo gasilcev, spremljalo pa ga je več kot dva ti...

Tržič / četrtek, 27. avgust 2015 / 13:04

Še en brezmejni ples

Slovenski in avstrijski državljani so se minulo soboto v okviru tradicionalnega EU plesa brez meja, ki je letos potekal že trinajstič, družili na starem ljubeljskem prelazu.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 27. avgust 2015 / 12:57

Dvorana skoraj nared

V Sokolskem domu, ki so ga v preteklih mesecih energetsko sanirali, so končali tudi obnovo velike dvorane, v kateri naj bi že v kratkem gostili prve dogodke.