Z dograditvijo objekta, v katerem delujeta krajevna skupnost in prostovoljno gasilsko društvo, so v Kovorju dobili sodoben dom krajanov z večnamensko dvorano. / Foto: Primož Pičulin

Z rento do novega doma

V Kovorju so dobili nov večnamenski objekt, katerega gradnja je bila financirana tudi iz rente za odlagališče odpadkov.

Kovor – V nedeljo so v Kovorju odprli nov dom krajanov, v katerem so krajani pridobili večnamensko dvorano, ki bo na voljo tudi podružnični šoli. 592 tisoč evrov vredna naložba v dograditev obstoječe stavbe, v kateri delujeta krajevna skupnost (KS) in Prostovoljno gasilsko društvo Kovor (PGD), je bila v 60 odstotkih sofinancirana iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, v 40 odstotkih pa s sredstvi, ki jih občina plačuje KS Kovor kot odškodnino za življenje ob deponiji.

Predsednik KS Kovor Franci Smolej je spomnil, da je bil projekt, ki so ga realizirali pod okriljem podjetja AS Primus, s katerim je Občina Tržič pogodbo podpisala 26. maja lani, skoraj soglasno podprt na zboru krajanov leta 2011. »Zasluga za to gre vsem krajankam in krajanom, ki so dali soglasje, našim gasilcem, ki so odstopili del zemljišča in del svoje stavbe, in ne nazadnje županu, ki je dal svojo besedo in podporo za ta projekt,« je poudaril Smolej.

KS Kovor je z novim večnamenskim objektom bogatejša za informativno in multimedijsko središče za vse skupine prebivalcev in obiskovalcev. »Dobili smo sodobno dvorano, ki bo služila tudi potrebam osnovne šole, ki nima svoje telovadnice. Dobili smo prostor za druženje in srečevanje, prav tako je pomembna ureditev okolice, kjer se posodablja otroško igrišče,« je poudaril župan Borut Sajovic in pojasnil, da sta iz iste kvote sredstev zgrajeni tudi igrišči v Zvirčah in na Loki.

KS je financirala tudi ureditev opornega zidu pri trgovini v Kovorju in novi otroški igrišči v Zvirčah in na Loki. Skupaj z Občino Tržič trenutno zaključuje projekt celovite ureditve okolice doma krajanov oz. središča vasi. Ureja se dostopna cesta s komunalno infrastrukturo, parkirišča, otroško igrišče ter ostala zunanja ureditev. Pogodbena vrednost teh del znaša 135.560 evrov, delež občine pri investiciji pa znaša skoraj 49 tisoč evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / petek, 13. april 2018 / 12:22

Sotočje, št. 4

Sotočje, 13. april 2018, št. 4

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 5. april 2015 / 21:47

Pomagali tudi Hribarjevim

Krajevna organizacija Rdečega križa Primskovo je donirala tisoč evrov družini Hribar po požaru v njihovi stanovanjski hiši. Tudi sicer so člani te humanitarne organizacije dejavni na več področjih.

Bohinj / nedelja, 5. april 2015 / 21:46

Državni svet na pomoč Bohinjcem

Občino Bohinj je obiskala tričlanska delegacija državnega sveta pod vodstvom predsednika Mitje Bervarja, ki je Bohinjcem obljubil pomoč pri iskanju rešitev za odprte probleme.

Domžale / nedelja, 5. april 2015 / 21:43

Soba pobega polna ugank

Štirje prijatelji so v prostorih nekdanje tovarne Univerzale v Domžalah odprli t. i. Sobo pobega, s katero želijo predstaviti pomembne izume Nikola Tesla in obogatiti domžalski turizem.

Gospodarstvo / nedelja, 5. april 2015 / 21:40

Prikaz obrezovanja in cepljenja sadnih dreves

Gozd - Martuljek – Petindvajset občin in regij iz sedmih alpskih držav sodeluje v okviru Omrežja občin – Povezanost v Alpah v programu v dynAlp nature, katerega glavna naloga je varstvo narave in b...

Gospodarstvo / nedelja, 5. april 2015 / 21:39

Šport hotel jeseni na dražbi

Šport hotel na Pokljuki, ki je v stečaju, je v začetku tedna zaprl svoja vrata. Sedanjim najemnikom se je najemna pogodba iztekla, samo za pol leta, kot je s sklepom odločilo kranjsko okrožno sodišče,...