Igorjevi okusi
Gostilna Repnik v Vrhpolju pri Kamniku je v četrtek zvečer pripravila prvega izmed dogodkov, ki jih načrtujejo v prihodnosti: Repnikov kulinarični večer. Tokrat so gostili znanega kuharskega mojstra Igorja Jagodica. Šenčurska poslovna cona je dobila prenovljeni Cubis, Vinergija pa je praznovala drugi rojstni dan.
Repnikov kulinarični večer z Igorjem Jagodicem je med prisotnimi požel precej odobravanja. Šesthodni meni so pospremila še ekološka vina Guerila, ob tem pa smo veliko izvedeli tudi o avtohtonih sortah vinorodnega okoliša Vipavske doline, pineli in zelenu – o žlahtni dediščini Vipavske doline, kot ju nekateri radi imenujejo. Ker se Igor pri svojem kulinaričnem ustvarjanju precej nagiba k uporabi lokalnega in svežega, vendar na sodobnejši način, je tudi tokratni meni upošteval vse omenjeno. Zgolj prvi krožnik, tako imenovani 'pozdrav iz kuhinje' je bil delo domačega šefa gostilne Primoža Repnika, drugi pa so odsevali Igorjevo prisotnost. Na drugem krožniku so gostje okušali goveji jezik in dimljeno tuhinjsko postrv; sledil je raviol, polnjen s staranim sirom in slanino, kjer seveda brez Igorjevega podpisa – poširanega rumenjaka in pene – ni šlo. Četrti krožnik je bil namenjen sulcu, topinamburu in čipsu iz njega, za piko na i je poskrbela domača kuhana telečja ličnica s polento, za sladico pa so postregli zelo moderen 'štrudelj'.
Restavracija Cubis v šenčurski poslovni coni pa je doživela pomladitev. Že prej je bila znana po okusnih mesnih krožnikih, pri njih pa dela tudi eden najboljših slovenskih barmanov Edin Halačević. Prisotnim so tako konec tedna predstavili prenovljeno restavracijo, novo ponudbo hrane in pijače, za glasbeno razpoloženje pa je skrbela skupina Joške v'n.
Blejska Vinergija, mlado društvo ljubiteljev dobrega vina, katerega poslanstvo je širiti kulturo pitja vina in spajati okuse z dobro kulinariko, je konec tedna v Hotelu Triglav Bled praznovala drugi rojstni dan. V ta namen je pripravila poseben dogodek, degustacijo z vinarjem z veliko začetnico Marjanom Simčičem. Degustacija njegovih vin je bila tokrat še posebno zanimiva, saj so se v kozarcih znašla vina linij višjega ranga, kot sta opoka in selekcija. Dogodek je pospremil še simpatični kviz, tako da so se prisotni mimogrede še kaj naučili o vinu samem. Vinergist Matevž Strajnar ni skrival navdušenja nad vinom Teodor belo, selekcija, letnik 2008 iz kar trilitrske steklenice in vsaj trikrat v enem stavku uporabil izraz 'eksplozija'. In ker je tudi on praznoval rojstni dan: vse najboljše, Matevž!