Ocenili tudi mlečne izdelke
Zlata priznanja tudi za dvaindvajset mlečnih izdelkov z gorenjskih kmetij
Kranj – Znani so tudi rezultati ocenjevanja mlečnih izdelkov v sklopu 26. državne razstave Dobrote slovenskih kmetij, ki bo od 21. do 24. maja na Ptuju.
Od Gorenjcev so zlato priznanje z vsemi možnimi točkami prejeli Andreja Jagodic s Police pri Naklem za skuto in kajmak, Barbara Toman z Brega pri Žirovnici za domače maslo, Frančiška Porovne iz Poženika pri Cerkljah za skuto iz kravjega mleka in smetano, Gregor Ovsenik iz Predoselj za skuto, Helena Černivec iz Zgornjih Jarš pri Domžalah za sladko skuto, Helena in Jože Kropivšek iz Češnjice v Tuhinju za trnič, Frančiška Bodlaj iz Gradišča v Tuhinju za dimljeni sir, Irena Pibernik iz Suhadol v Komendi za skuto iz kislega mleka, Mija Cof iz Dorfarij pri Škofji Loki za skuto s sadjem, Roman Bogataj z Gorenjega Brda v Poljanski dolini za surovo maslo in Tilka Bogataj iz Gorenje vasi za kislo kravje mleko. Zlatih priznanj se bodo razveselili še Irena Pibernik za sir za žar, Jurij Demšar iz Martinj Vrha nad Železniki za Seloncov sir, Mateja Volčič iz Reteč pri Škofji Loki za surovo maslo, Roman Bogataj za kozji poltrdi sir, Helena Černivec za jogurt, Monika Ravnik z Broda pri Bohinjski Bistrici za sir Prangarčk, Tatjana Koželj iz Stahovice za trnič ter Tilka Bogataj za sira Janez in Pretovč.
Srebrna priznanja bodo prejeli Franci Podjed z Olševka za maslo, Mija Cof za sirni namaz z bučnimi semeni, surovo maslo, skuto, probiotični jogurt in mladi sir s čilijem, Tatjana Koželj za skuto iz kislega mleka, Barbara Toman za domačo skuto, Gregor Ovsenik za navadni in sadni jogurt, Irena Pibernik za probiotični jogurt, Mateja Volčič za navadni jogurt, Monika Ravnik za poltrdi sir Gabrčk in Roman Bogataj za navadni probiotični jogurt.
Bronasta priznanja so si prislužili Frančiška Porovne za skuto iz kozjega mleka, Karmen Ažman s Suhe pri Predosljah za grški jogurt, Mateja Volčič za skuto, Mija Cof za sir Toplar, Angelca Hlebanja iz Kranjske Gore za skuto in Barbara Toman za domači jogurt.