Petkova ekipa, ki je v Vili Podvin ponovno poskrbela za pravo kulinarično razvajanje zahtevnih brbončic gostov. / Foto: AB

Ognjena zabava

Tako so naslovili zabavni kulinarični večer v Gostilni pod Krvavcem in podnaslovili s Čarobna kuhinja. Zabaven jedilnik je bil delo gorenjskega tekmovalca iz zadnjega kuharskega šova Gostilna išče šefa Anžeta Oblaka. Vila Podvin pa je v kuhinji ponovno združila tri chefe. Tokrat četrto leto in že desetič.

Poseben petkov večer s tremi prepoznavnimi imeni gorenjske in slovenske kulinarike – Bine Volčič, Uroš Štefelin in Igor Jagodic – je tokrat gostil še eminentne goste: Alessandra Gavagne in Joška Sirka iz znamenite La Subide z italijanske strani Goriških brd, jedi na bogatih in za kuharske mojstre značilnih krožnikih pa so pospremila vina Mihe Batiča iz Šempasa. Za uvod v dogodek so poskrbeli lokalni dobavitelji z Dežele, ki so na terasi in vrtu Vile ponovno pripravili sejem. Za dodatno popestritev desetega kuhanja treh chefov so poskrbeli tudi s simbolno zasaditvijo trte, prijetno opravilo pa zaupali Šparonovcem (gorenjsko vinogradniško društvo) oziroma njihovem predsedniku Cirilu Globočniku.

Tokratni meni je imel sedem hodov, enega je pripravil tudi Gavagna, Sirkov sorbet z njegovim kisom pa so gostje lahko okušali že v uvodnem delu dobrodošlice na vrtu Vile.

Istočasno pa je Ognjeno zabavo in Čarobno kuhinjo, zabaven kulinaričen dogodek, gostila Gostilna pod Krvavcem. Po besedah Benjamina Rezarja so lani na tem področju malce počivali, letos pa najprej v goste povabili Anžeta Oblaka, znano kuharsko ime zadnjega priljubljenega šova Gostilna išče šefa. Žal jo je na petek Anžetu zagodlo zdravje, tako da je na pomoč ekipi glavnega kuharja domače gostilne Andraža Zupančiča priskočil Tomaž Pečnik in s skupnimi močmi je Andrejev meni našel pot na krožnike. Hišni hamburger, Pop-čemaževa juha, Špargljevi navihanci, Do nebes in nazaj, Čokoladna eksplozija so bila imena krožnikov, ki so jih poročili z vini iz kleti Goriških brd, in so se popolnoma podala izbranemu imenu večera. Izbor vina so sicer prepustili gostom, vendar je domače strežno osebje o povezovanju hrane in vina dobro poučeno.

Za pravi 'ognjeni' in glasbeni takt zabave pa so ves večer skrbeli navihani in razigrani Ognjeni muzikanti. S kratkimi kuharskimi vložki v živo, kjer je Pečnik gostom (pa tudi z njihovo pomočjo) pokazal, kako recimo naredimo in napolnimo raviol za Špargljeve navihance, so zabavo prav nadgradili. Vlogo povezovalke dogajanja pa so tokrat zaupali Urški z Radia Gorenc.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / petek, 29. junij 2018 / 09:49

Svet čaka name. In na Elan.

»Kdo bi mislil na spanje, kdo na denar? Svet čaka name. In na Elan,« so besede ustanovitelja Elana Rudija Finžgarja. Elan v Begunjah že več kot sedem desetletij pomembno soustvarja zgodovino alpskega...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 17. julij 2014 / 13:05

Še en dan Ikos Banda

Še en dan je naslov glasbenega prvenca kranjske rock zasedbe Ikos Band. Za aranžma je poskrbel mednarodno priznani Primož Grašič, avtor besedila in glasbe pa je Jure Vizovišek. Ikos Band že več kot...

Nasveti / četrtek, 17. julij 2014 / 13:02

Tanja odgovarja

S svojimi vprašanji se obračam na vas in upam, da mi pomagate z odgovori. Za mano so težka leta in včasih se vprašam, bo kdaj še kaj lepega, kaj posebno za mene, za mojo dušo. Kako bo s si...

Razvedrilo / četrtek, 17. julij 2014 / 13:02

Praznovala sta Marija in Miro

Marija Homan je prijazna gospa, ki se je marsikdo spomni s kranjske gimnazije, kjer je poučevala angleščino. Marija sicer govori angleško s takšnim naglasom, da bi ob poslušanju njene pravilne angl...

Razvedrilo / četrtek, 17. julij 2014 / 13:00

Presrečna brata Bakkevik

David in Simon Winger Bakkevik sta se odločila, da obiščeta Slovenijo samo za dan, dva, in to le z enim razlogom: da na Jesenicah pričakata znameniti Stanleyjev pokal. Navdušena ljubitelja hokeja –...

Nasveti / četrtek, 17. julij 2014 / 12:59

Dolgo, cvetoče poletje

Pred nami je dolgo, vroče in cvetoče poletje. Julij in avgust sta za zeliščarske zanesenjake prava rajska meseca, saj sta takrat močna rast in cvetenje na vrhuncu. Pogled na cvetoči travnik ali bujen...