Godalni kvartet Nova prihaja v Šenčur

Šenčur – V okviru slikarske razstave avstrijskih slikarjev Isabelle Mittelstädt in Franca Rasingerja z naslovom Proti vojni – I. svetovna vojna, bo danes, 3. marca, ob 19. uri v Muzeju Občine Šenčur koncert Godalnega kvarteta Nova iz Nove Gorice.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sobota, 19. april 2008 / 07:00

Raziskovalec risarskih svetov

V galeriji Prešernove hiše in Galeriji Mestne hiše v Kranju je na ogled razstava Risbe in slike akademskega slikarja Vlada Stjepiča.

Objavljeno na isti dan


Kronika / ponedeljek, 31. marec 2014 / 15:51

Preplačali parkirane delnice

Kriminalisti so zaradi spornega opcijskega nakupa slabih petih odstotkov delnic Abanke kazensko ovadili tri nekdanje vodilne na Gorenjski banki. Za nekdanjega predsednika uprave banke Gorazda Trčka je...

Bohinj / ponedeljek, 31. marec 2014 / 13:38

Začeli bodo urejati proge

Po informacijah Boštjana Čokla doseženi dogovori z lastniki zemljišč omogočajo, da se bo konec aprila začelo urejanje smučarskih prog in izsekavanje na območju stare Koble.

Kronika / ponedeljek, 31. marec 2014 / 13:14

Ovadili bivšega direktorja gradbene družbe

Škofja Loka – Kriminalisti v kranjskem sektorju kriminalistične policije so zaradi poslovne goljufije kazensko ovadili nekdanjo odgovorno osebo večje gradbene družbe z Gorenjske, ki pri po­slovanju...

Gospodarstvo / ponedeljek, 31. marec 2014 / 13:13

Dobiček so lani potrojili

Kljub velikim investicijam v novo čistilno napravo, proizvodno dvorano, laboratorij in skladiščne prostore je podjetje Atotech iz Podnarta lani celo potrojil čisti dobiček.

Gospodarstvo / ponedeljek, 31. marec 2014 / 13:12

Tri panje in tri družine za začetnike

Država in Evropska unija bosta tudi letos in v naslednjih dveh letih sofinancirali nakup čebelarske opreme in pomagali čebelarjem začetnikom.