
Gostilna Pod žičnico
Po smuki na Veliki planini lahko konec tedna kosite na spodnji postaji nihalke, kjer so odprli Gostilno Pod žičnico, ki je bila pred prenovo znana kot Okrepčevalnica pri žičnici. Grand Hotel Union pa je gostil dva tradicionalna februarska dogodka: Salon penečih vin in že devetdeseto Slanikovo pojedino.
Na Veliki planini ta trenutek največ pozornosti namenjajo otrokom. Med novostmi pa se obiskovalci Velike planine lahko nadejajo tudi zimskega parka. Pred tednom pa so v Kamniški Bistrici – na spodnji nihalki na Veliko planino – odprli še Gostilno Pod žičnico. Hrano strežejo ob koncih tedna, za nov kulinarični pristop oziroma osvežen meni gostilne pa sta poskrbela Teja Perjet in Jani Jugovic, ki se ju spominjamo iz enega preteklih televizijskih resničnostnih šovov Gostilna išče šefa. Pripravila sta edinstvene recepture, združila moderno s tradicionalnim in tako boste sedaj lahko na enem mestu poskusili domačo divjačinsko pašteto, tuhinjsko postrv, suho klobaso s trničem kot tudi popolni burger, kremno polento z jurčki, celo zabavnega ocvrtega piščanca. Jedi na žlico ostajajo, za sladico pa si v Gostili Pod žičnico lahko privoščite tudi sladko planino poleg sladkega zdroba in skutinih štrukljev.
Odprtja prenovljene gostilne se je udeležil tudi kamniški župan Marjan Šarec, med povabljenimi pa smo opazili še pevke Neisho, Regino in Alenko Gotar. Prišli so tudi znani obrazi s televizijskih zaslonov. Recimo ultramaratonec, mladinski pisatelj in žirant šova Gostilna išče šefa Žiga X Gombač, pa družabna kronista Nejc Simčič ter Sandi Prosen. Vzdušje ob odprtju so popestrili še Tomaž Pustotnik s harmoniko ter domačini v tradicionalnih pastirskih oblačilih – Peter Erjavšek, Žan Potočnik in Tatjana Koželj.
Ljubljanski Grand Hotel Union pa je gostil Salon penečih vin, ki je bil tokrat dobro obiskan. Drugi Salon penečih vin po vrsti je na enem mestu združil več kot trideset domačih in tujih pridelovalcev penečih vin, glede na obisk pa lahko rečemo, da peneča vina sicer ostajajo pri Slovencih še vedno v prvi vrsti vina, ki so namenjena slavjem, radi jih postrežemo kot aperitiv, a počasi prevzemajo tudi vlogo nosilnih vin, razigranih naročil dam in tudi gospodov, ki želijo večer preživeti v družbi mehurčkov. Na pepelnično sredo pa je hotel gostil še Slanikovo pojedino, ki vedno predstavlja kulinarično skušnjavo za vse ljubitelje ribjih jedi in sladkovodnih dobrot, razstava izvirnih in vrhunskih primerov kulinarične estetike pa vsakič znova navduši obiskovalce pojedine.