Oškodovala naj bi Adrio

Kranju – Gorenjski kriminalisti so zaradi suma zlorabe položaja in ponarejanja poslovnih listin kazensko ovadili nekdanji odgovorni osebi gospodarske družbe z Gorenjske, ki naj bi bila pri tem oškodovana za okoli 800 tisoč evrov, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Po neuradnih podatkih naj bi bila ovadena nekdanji komercialni direktor Adrie Airways Tomaž Kostanjšek in njegov pomočnik Tomaž Škofic, šlo pa naj bi za denar, ki ga je Adria Airways nakazovala posredniku iz Turčije in dvema ameriškima družbama, ki so letalski družbi izstavljali račune za neopravljene storitve.

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da je 48-letni osumljenec leta 2007 v imenu oškodovane gospodarske družbe s tujo družbo sklenil posel za izvajanje supervizije in do leta 2011 odobril za skoraj 300.000 evrov izplačil, čeprav posel sploh ni bil potreben, ker je bila oškodovana družba do izvedbe teh storitev upravičena že pred tem, kar naj bi osumljeni tudi vedel. Isti osumljenec je po ugotovitvah kriminalistov enemu od zaposlenih tudi nezakonito in brez pooblastila uprave družbe v letih 2007 in 2008 povečeval plačo in mu na ta način omogočil najmanj 80.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Isti osumljenec naj bi nezakonito ravnal tudi med letoma 2009 in 2011, ko je dopustil plačevanje neopravljenih storitev na področju tržnega komuniciranja dvema tujima družbama – ena naj bi skrbela za pospeševanje prodaje, druga pa bi izvajala nadzor nad tem poslom. Te storitve je namreč izvajala že sama gospodarska družba, tako da naj bi 48-letni osumljenec tujima družbama omogočil za preko 400.000 evrov protipravne koristi. Pri zlorabi položaja naj bi mu pomagal 50-letni osumljenec, ki je sodeloval pri dogovorih za sklenitev pogodb, neizvedbo storitev pa je prikrival z lažnimi navodili podrejenim, ki so na tej osnovi potem sestavljali lažna poročila. Kriminalisti so ugotovili še, da gre vsaj v enem primeru tuje družbe za tako imenovani poštni nabiralnik.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / četrtek, 28. maj 2015 / 12:29

Župana za reševalno vozilo

Medvode – Župan Občine Medvode Nejc Smole in župan Občine Vodice Aco Franc Šuštar sta na Ministrstvo za zdravje naslovila pripombe na Pravilnik o službi nujne medicinske pomoči.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / torek, 8. julij 2008 / 07:00

Dohodnina gladko, generalni direktor odstopa

Pravilnih je bilo dobrih 92 odstotkov informativnih izračunov. Generalni direktor davčne uprave Ivan Simič odhaja.

Kranj / torek, 8. julij 2008 / 07:00

Dan odprtih vrat na Brdu

Brdo - Potem ko je Slovenija 1. julija oddala predsedovanje svetu EU Franciji in posest Brdo ni več namenjena tem dogodkom, je sekretariat predsedovanja EU enkrat že pripravil da...

Bled / torek, 8. julij 2008 / 07:00

Župan razrešil Erjavca

Blejski župan Janez Fajfar je pred dnevi Matjaža Erjavca razrešil funkcije direktorja občinske uprave in ga imenoval za vršilca dolžnosti.

Slovenija / torek, 8. julij 2008 / 07:00

V sredo se začne seja državnega zbora

Ljubljana - Julijsko zasedanje državnega zbora se začenja jutri, 9. julija, kot običajno z vprašanji poslank in poslancev predsedniku vlade Janezu Janši in ministrskemu zb...

Šport / torek, 8. julij 2008 / 07:00

Odločil vzpon na Črnivec

V Kamniku, na startu maratona Alpe v drugi izvedbi, je bilo 510 kolesarjev. Zmagala sta Matej Stare in Tjaša Rutar.