Otroci – od popolnih začetnikov do tistih že bolj izkušenih – so uživali na belih strminah.

Čarobni dan napolnil Kranjsko Goro

V nedeljo se je na smučišču v Kranjski Gori odvijal tradicionalni Čarobni dan, ki je na snežne strmine zvabil številne družine.

Minulo nedeljo je bilo v Kranjski Gori še posebno živahno. Po zaslugi prireditve Zimski Čarobni dan je namreč bele strmine zasedlo več tisoč obiskovalcev, predvsem družin, ki so dodobra izkoristile možnost poceni smučanja, saj je v sklopu akcije za ceno ene smučarske vozovnice lahko smučala cela družina. Kljub umetnemu snegu, naravnega je namreč le še za vzorec, so bili tako obiskovalci kot žičničarji več kot zadovoljni. Med žičničarji je bilo slišati: »Če bi bilo vsak dan toliko obiskovalcev, se ne bi nič pritoževali.«

Obiskovalce je z glasbenim programom zabaval glasbeni studio Osminka s svojimi pevkami in pevci, še zlasti obiskovalke pa je navduševal mladi tržiški pevec Stiven Rahman, znan kot finalist televizijske oddaje Slovenija ima talent. Z evrovizijskimi in zimskimi uspešnicami so obiskovalce zabavale pevke Neža Čadež, Tea Kavčič, Ivana Kondič, Ana Skumvač, Dora Strupi, Kora Strupi, Neža Witwicky in Aleksandra Vovk. Kot je povedala organizatorka prireditve Barbara Novak, so se čarobni dnevi v Kranjski Gori letos odvijali že četrtič. Prireditev prirejajo tudi v drugih slovenskih krajih, načrtujejo pa še širitev v Zagreb. »Čarobni dan je namenjen družinam in aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi, obiskovalcem smo ponudili ugodne smučarske vozovnice, ugodne smučarske tečaje, najem opreme, tako da si lahko dejansko vsaka slovenska družina privošči smučanje.« Kot je še dodala Novakova, se ji je ideja za takšen dogodek pojavila leta 2009 z rojstvom otrok: »Tedaj še ni bilo ničesar takšnega, zato sem se odločila organizirati nekaj za otroke, družine. Zelo hvaležni smo Kranjski Gori, žičničarjem, hotelirjem in vsem, ki so projekt podprli in v njem sodelujejo.«

Na Čarobnem dnevu je sodelovala tudi nekdanja vrhunska smučarka Urška Hrovat, in sicer s svojo smučarsko šolo, v kateri se je dvournega tečaja udeležilo 40 tečajnikov, s čimer je bila zelo zadovoljna. »Lepo je videti toliko otrok na smučišču in da Kranjska Gora res živi. S spodbujanjem mladih v športu, gibanju na prostem jim dajemo zgled za življenje, udeležba pa kaže, da smo Slovenci še vedno smučarski narod,« je dejala Hrovatova.

Kot so povedali obiskovalci, med katerimi so prevladovali tisti iz Ljubljane in osrednje Slovenije, so se Čarobnega dne udeležili predvsem zaradi ugodnih cen in zimskega vzdušja, ki ga zaradi zelene zime pogrešajo predvsem otroci. Po ocenah se je četrtega Čarobnega dne v Kranjski Gori udeležilo več kot dva tisoč smučarjev. Istočasno so se na snežni plaži odvijale tudi nekatere druge, predvsem promocijske prireditve, kar je nekatere obiskovalce nekoliko zmedlo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 24. junij 2019 / 15:09

Praznujemo dan državnosti

S slavnostno sejo državnega zbora in osrednjo proslavo v Ljubljani bomo proslavili jutrišnji dan državnosti. Proslavljajo tudi v številnih krajih po Gorenjskem.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:36

Pomagali so Evelin

Obrtniki in podjetniki so se na Krvavcu pomerili v veleslalomu, na Primskovem pa so na tradicionalnem dobrodelnem koncertu mnogih znanih glasbenikov tokrat zbirali sredstva za deklico Evelin.

Nasveti / četrtek, 29. januar 2015 / 20:29

Slavna kvašena zvezda

Zadnje čase lahko na internetu opazimo slike mnogih ljudi, ki pečejo kvašeno zve­z­do. Na prvi pogled se nam zazdi, da je peka le-te zelo zapletena. Vendar če se dela lotimo po korakih, je pri­prav...

Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:28

Žemljice za slavljenca

Znani tržiški fotograf Toni Čebron je praznoval štirideseti rojstni dan.

Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:21

Čarobni dan napolnil Kranjsko Goro

V nedeljo se je na smučišču v Kranjski Gori odvijal tradicionalni Čarobni dan, ki je na snežne strmine zvabil številne družine.

Kranjska Gora / četrtek, 29. januar 2015 / 15:08

Petošolci zavzeli kranjskogorske strmine

V Kranjski Gori je minuli petek v sklopu projekta Šolar na smuči smučalo več kot 550 petošolcev iz celotne zahodne Slovenije.