Pokale so prevzeli Matej Remic za drugouvrščeni Meteor, Brane Dolinar za prvouvrščeni Badrs in Matjaž Grošelj za tretjeuvrščeno obratovalnico Vargro. / Foto: Janez Kuhar

Pomagali so Evelin

Obrtniki in podjetniki so se na Krvavcu pomerili v veleslalomu, na Primskovem pa so na tradicionalnem dobrodelnem koncertu mnogih znanih glasbenikov tokrat zbirali sredstva za deklico Evelin.

Društvo obrtnikov in podjetnikov Cerklje je minulo soboto na Krvavcu uspešno organiziralo trinajsto prvenstvo v veleslalomu. V sedmih kategorijah je nastopilo dvainštirideset tekmovalk in tekmovalcev. Po besedah predsednika društva Vlada Ahčina se obrtniki še vedno radi udeležujejo tekmovanja. »Namen takšnega tekmovanja je sprostitev in nabiranje novih moči ter druženje podobno mislečih ustvarjalnih ljudi,« je dejal. Ekipe so sestavljali po trije tekmovalci. Največ uspeha je imela obratovalnica Badrs iz Poženika, za katero so nastopili Brane Dolinar ter sinova Rok in Aleš. Drugo mesto je osvojilo podjetje Meteor Cerklje, tretje pa obratovalnica Vargro iz Poženika. Za nemoten potek tekmovanja je skrbela štiričlanska tekmovalna komisija v sestavi Vlado Ahčin, Darinka Ropret, Martina Kosmač in Roman Čebulj. Razglasitev rezultatov je bila v Brunarici Sonček na Krvavcu, RTC Krvavcu pa so izrekli zahvalo za kvalitetno pripravljeno veleslalomsko progo.

V povsem polni dvorani Doma krajanov Primskovo je v nedeljo potekal tradicionalni, tokrat že četrti, dobrodelni koncert Pomagajmo si, ki ga je organizirala Maja Ahačič za potrebe Karitas kranjske dekanije, del zbranih sredstev pa je namenjen tudi potrebam še ne petletne deklice Evelin. Ima izredno redko gensko napako, zaradi katere je telesno in duševno prizadeta, vendar pa tudi zaradi samoplačniških terapij napreduje bolje, kot so zdravniki upali napovedati. Njeno zgodbo si lahko ogledate tudi na portalu Youtube – Zgodba o Evelin.

Koncertni večer, ki sta ga sproščeno povezovala Janez Dolinar in Klavdija Juršič, je z glasbeno točko odprl Evelinin očka Grega, ki je s svojo skupino LooBEzND zaigral avtorsko pesem. Nato so za dobro vzdušje poskrbeli tudi folklorna skupina Sava Kranj, Tomaž Ahačič - Fogl, humorist Peška, Ansambel Gadi, otroški pevski zbor Mavrica ter Nuška Drašček, ki so vsak na svoj način prispevali, da je večer popolnoma uspel in da je občinstvo navdušeno zapuščalo dvorano. »Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste se udeležili koncerta in tako pomagali Evelin. Vsekakor je bil to dogodek, ki je povezal dobre ljudi in ki bo še dolgo odmeval v srcih vseh, ki smo ga doživeli,« se je ob koncu vsem prisotnim zahvalil Grega Strajnar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 2. julij 2012 / 07:00

Od soboslikarja do kmeta

Dušan Beber iz Podbrezij je po dvajsetih letih z grenkobo opustil obrtniško delo soboslikarja in postal kmet, ki goji ameriške borovnice in češnje ter ima velike načrte tudi v čebelarstvu.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:36

Pomagali so Evelin

Obrtniki in podjetniki so se na Krvavcu pomerili v veleslalomu, na Primskovem pa so na tradicionalnem dobrodelnem koncertu mnogih znanih glasbenikov tokrat zbirali sredstva za deklico Evelin.

Nasveti / četrtek, 29. januar 2015 / 20:29

Slavna kvašena zvezda

Zadnje čase lahko na internetu opazimo slike mnogih ljudi, ki pečejo kvašeno zve­z­do. Na prvi pogled se nam zazdi, da je peka le-te zelo zapletena. Vendar če se dela lotimo po korakih, je pri­prav...

Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:28

Žemljice za slavljenca

Znani tržiški fotograf Toni Čebron je praznoval štirideseti rojstni dan.

Razvedrilo / četrtek, 29. januar 2015 / 20:21

Čarobni dan napolnil Kranjsko Goro

V nedeljo se je na smučišču v Kranjski Gori odvijal tradicionalni Čarobni dan, ki je na snežne strmine zvabil številne družine.

Kranjska Gora / četrtek, 29. januar 2015 / 15:08

Petošolci zavzeli kranjskogorske strmine

V Kranjski Gori je minuli petek v sklopu projekta Šolar na smuči smučalo več kot 550 petošolcev iz celotne zahodne Slovenije.