Z dobro voljo in cekarjem domačih dobrot
Kranj – Že tradicija je, da Glasovce po novem letu obiščejo dekleta iz Turističnega društva Kokrica in nas poleg tega, da nam voščijo vse dobro v letu, ki je pred nami, razveselijo z domačimi dobrotami. Mira Grošelj je znana po peki okusnega kruha, ki ga zamesi v mentrgi, speče pa v krušni peči. Odlični kuharici sta prav tako Joži Studen in Mimi Rozman, slednja je tudi predsednica društva in je tokrat postregla z eno najljubših domačih sladic – zavitkom. Turistično društvo Kokrica je zagotovo eno bolj dejavnih društev na tem področju, februarja bodo imeli redni občni zbor, aprila tradicionalno sekanje pirhov in kulturno-zabavno prireditev Dih pomladi, ki jo organizirajo skupaj s Podružnično šolo Kokrica. Junija bodo povabili na trinajsto prireditev Življenje v času mamuta in še kar nekaj drugih prireditev se bo zvrstilo do konca koledarskega leta. V sklop aktivnosti društva sodijo tudi predavanja na različne zanimive teme, očiščevalne akcije okolja v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Kokrica, skrb za krožišče z znamenito skulpturo mamuta na Kokrici, ocenjevanje najlepše urejenih hiš in vrtov ... Še ena posebnost odlikuje Turistično društvo Kokrica: gospodinje za vsako prireditev ocvrejo flancate in pogostijo z njimi obiskovalce in nastopajoče.