Smučišče v Mojstrani koristijo predvsem manj zahtevni smučarji. / Foto: Janko Rabič

Smuka tudi v Mojstrani, v Kamni Gorici...

Snega je dovolj, da so oživela tudi manjša gorenjska smučišča, med drugim v Mojstrani in v Kamni Gorici.

Mojstrana, Kamna Gorica – Podjetnik Janez Zajšek, ki je že vajen muhastih in neugodnih zim s pomanjkanjem snega in visokimi temperaturami, je pred dnevi z veliko truda in volje uspel v Mojstrani z naravnim in umetnim snegom usposobiti smučišče z vlečnico dolžine 650 metrov in zmogljivostjo 700 smučarjev na uro. Predvsem ga radi koristijo manj zahtevni smučarji, znano je tudi po dostopnih cenah. Dnevna vozovnica stane za odrasle 12 in otroke 10 evrov. Različni organizatorji smučišče izkoristijo za izvedbo tekmovanj. Možna je tudi nočna smuka, v primeru zadostne snežne odeje so v okolici urejene tekaške proge.

Snega je dovolj tudi za smučanje na smučišču v Kamni Gorici, kamor posebej rade pridejo družine z majhnimi otroki. Smuka je primerna predvsem za začetnike, ob smučišču so uredili tudi progo za sankanje ter proge za tek na smučeh. Vlečnica obratuje vsako soboto, nedeljo, ob praznikih ter v času šolskih počitnic med 9. in 16. uro, po dogovoru tudi izven delovnega časa.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 26. maj 2012 / 07:00

Balažič že prihodnji teden v Mercatorju

Ljubljana - Na zadnji seji so nadzorniki družbe Poslovni sistem Mercator za novega predsednika uprave za obdobje naslednjih petih let imenovali Tonija Balažiča. Ta je do sedaj vo...

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:21

Triglavanke zlahka na finalni turnir Pokala članic

Kranj – Košarkarice Triglava bodo imele sredi februarja priložnost braniti lanski naslov pokalnih prvakinj. V petek so namreč tudi na drugi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja visoko s 87:41 ugn...

Razvedrilo / torek, 13. januar 2015 / 16:52

Ritmi latinskih strun

V kranjskem KluBaru je četrto obletnico delovanja s koncertom – s posebnim gostom Zlatkom – obeležila latino-rok zasedba Las Cuerdas.

Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:19

Prevc želi iti korak naprej

Najuspešnejši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je s trenutno formo zadovoljen, želi pa si narediti še korak naprej. Robert Kranjec bi rad čim prej prebrodil težko obdobje.

Kranjska Gora / torek, 13. januar 2015 / 16:17

Smuka tudi v Mojstrani, v Kamni Gorici...

Snega je dovolj, da so oživela tudi manjša gorenjska smučišča, med drugim v Mojstrani in v Kamni Gorici.

Gospodarstvo / torek, 13. januar 2015 / 16:14

Sloga prodala KŽK podjetju Agro Gorenjska

Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj je prodala podjetje KŽK novoustanovljeni družbi Agro Gorenjska, ki želi postati največje kmetijsko podjetje na Gorenjskem in tudi v Sloveniji.