Prvaka Lampičeva in Klavžar

Minuli petek je bilo na Pokljuki 24. državno prvenstvo v teku na smučeh.

Rudno polje – V dopoldanskem času so tekači in tekačice tekmovali na distanci v klasični tehniki s posamičnim štartom, v popoldanskem času pa v zasledovanju v prosti tehniki. Državno prvenstvo je štelo tudi za točke Zimskega pokala GEOPLIN. Pri članicah je Anamarija Lampič (TSK Triglav Kranj) najhitrejši čas dopoldanske klasike na 5 kilometrov nadgradila v zasledovanju ter se tako veselila prvega članskega naslova državne prvakinje. Dvakrat druga je postala njena klubska prijateljica Lea Einfalt, tretje mesto v zasledovanju pa je osvojila Nika Razinger (TSK Bled).

Pri članih je bil na klasični razdalji 7,5 kilometra ter v 10 kilometrskem zasledovanju najhitrejši Boštjan Klavžar (TSK Logatec). Drugo mesto je osvojil Miha Šimenc (TSK Logatec), ki je bil po dopoldanski distanci absolutno šele na 5. mestu. Tretje mesto je osvojil Domen Potočnik (TSK Bled).

Lampičeva je prav tako osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji juniork. Drugo mesto je osvojila klubska kolegica Anita Klemenčič, tretje mesto pa Nina Žavbi Kunaver (TSK Logatec). Med juniorji je državni prvak postal Miha Šimenc (TSK Logatec), drugo mesto je osvojil Miha Dolar (TSK Bled), tretje pa Janez Lampič (TSK Triglav). Med starejšimi mladinkami je zmaga šla v roke Nini Klemenčič (TSK Triglav), drugo mesto je osvojila Veronika Jakopič (ŠD Gorje) tretje mesto pa Liza Praznik (TSK JUB Dol). Pri starejših mladincih je naslov državnega prvaka osvojil Luka Markun (ŠD Gorje), drugo mesto je osvojil Erik Raduha (ND Rateče Planica) ter tretje mesto Miha Ličef (ŠD Gorje). Državna prvakinja med mlajšimi mladinkami je postala Anja Mandeljc (ŠD Gorje). Drugo mesto je osvojila Maja Kerštajn (ND Rateče Planica), tretje mesto pa je osvojila Rebeka Hudovernik (ŠD Gorje). Blaž Perša (TSK JUB Dol) je osvojil naslov državnega prvaka med mlajšimi mladinci. Drugo mesto je osvojil Vili Črv (ND Rateče Planica), tretje mesto pa Anžej Hvala (TSK JUB Dol).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jezersko / petek, 15. junij 2007 / 07:00

Na Jezerskem so razmeroma varni

Jezersko – Občinski svet na Jezerskem je ta teden obravnaval varnostno problematiko, na vprašanja svetnikov pa so odgovarjali komandir Policijske postaje v Kranju Mitja Herak, njegov...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 23. maj 2019 / 22:32

Velika naložba v novo orodjarno

V škofjeloškem podjetju LTH Castings so končali petdeset milijonov evrov vredno naložbo v visoko tehnološko orodjarno na Trati.

Razvedrilo / četrtek, 23. maj 2019 / 22:32

Meka gorenjske mobilnosti odprla vrata

Na svečanem odprtju Avtohiše Vrtač na Primskovem pri Kranju je za novo pridobitev direktor Porsche Slovenija Danilo Ferjančič uporabil tudi poimenovanje meka gorenjske mobilnosti. Dodal je...

Šport / četrtek, 23. maj 2019 / 22:18

Boksarji v novih prostorih

V Boksarskem klubu Kranj so se pred kratkim preselili v na novo urejene prostore v pritličju zimskega bazena, kjer so končno dobili primerne pogoje za vadbo.

Volitve 2019 / četrtek, 23. maj 2019 / 22:18

Slovenka leta kandidira za poslanko

Gostja nedavnega pogovornega večera Zakaj iz okoljskega aktivizma v politiko je bila Urša Zgojznik, nosilka liste Povežimo se, predsednica društva Ekologi brez meja, Slovenka leta in kandidatka za pos...

Kronika / četrtek, 23. maj 2019 / 12:56

Mačka z vso silo vrgel v globino

Policisti preverjajo, ali gre na nedavno objavljenem posnetku mladeniča, ki z vso silo vrže mačka v globino, za primer mučenja živali.