Z novim letom začnejo delovati finančni uradi

Kranj – Deset carinskih in šestnajst davčnih uradov se bo z novim letom združilo v šestnajst finančnih uradov, od tega bo petnajst regionalnih uradov: Brežice, Celje, Dravograd, Hrastnik, Kočevje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Ptuj in Velenje ter še Posebni finančni urad v Ljubljani. Sedeži finančnih uradov bodo na sedežih dosedanjih davčnih uradov. Nepo­sreden stik z davčnimi zavezanci bodo še naprej omogočale finančne pisarne, ki bodo delovale na 48 lokacijah v Sloveniji, med drugim tudi na Jesenicah, v Radovljici, Tržiču, Škofji Loki, Kamniku in Domžalah. Za zavezance se pri poslovanju s finančno upravo ne bo nič spremenilo, novo pa je to, da bo finančna uprava z novim letom začela uporabljati tudi nov znak.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / nedelja, 15. julij 2018 / 10:49

Največ je gradbenih odpadkov

V Sloveniji je v registru divjih odlagališč kot neočiščenih še vedno označenih prek osem tisoč odlagališč, odstranjevanja katerih se bodo znova lotili v okviru akcije Očistimo Slovenijo 2018.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / nedelja, 26. september 2010 / 07:00

Kronika tedna

Tožilstvo predlaga slabih pet let Na sojenju državnemu poslancu Srečku prijatelju na Okrožnem sodišču v Kopru sta tožilstvo in obramba predstavila vse zbrane dokaze, t...

Kultura / nedelja, 26. september 2010 / 07:00

Ducat gimnazijcev umetnikov

V vhodni dvorani Sokolskega doma v Škofji Loki so odprli razstavo likovnih del nekdanjih profesorjev in dijakov Gimnazije Škofja Loka, ki letos praznuje 60 let obstoja.

Humor / nedelja, 26. september 2010 / 07:00

Visok obisk Pr` Jazbec

Te dni je v Besniški dolini na neuradnem obisku medved. Srečali smo ga v gostilni Pr` Jazbec, kamor je prišel na Vikijeve postrvi.

Prosti čas / nedelja, 26. september 2010 / 07:00

Deseta Vesela harmonika

Na Senici pri Medvodah je potekal festival Vesela harmonika. Na frajtonerci se je predstavilo 21 harmonikarjev.

Žirovnica / nedelja, 26. september 2010 / 07:00

Delo za ljudi je izziv

Tako pravi žirovniški župan Leopold Pogačar, ki se poteguje za drugi mandat.