Azerbajdžanci v Kamniku

Kamnik – Občino Kamnik je na pobudo svetnika Antona Iskre minulo sredo obiskala azerbajdžanska delegacija gospodarstvenikov s področja turizma, ki se te dni mudi v Sloveniji. Njihov glavni namen je obiskati in spoznati najpomembnejše turistične točke v Sloveniji, zato so se temu področju posvetili tudi na obisku v Kamniku.

Gostje so poudarili, da slovenski turizem zanje predstavlja pomemben potencialni trg, zanimajo pa se predvsem za ponudbo slovenskih naravnih zdravilišč, medicinskega turizma, luksuznega turizma in t. i. »eko« turizma, kjer ima Kamnik, kot je poudaril župan Marjan Šarec, konkurenčno prednost pred številnimi drugimi destinacijami. V kamniški občini se namreč lahko pohvalijo s Kamniško-Savinjskimi Alpami, edinstveno Veliko planino, parkom Arboretum Volčji Potok z golfom, Naravnim zdravilnim gajem Tunjice, Termami Snovik in srednjeveškim mestom Kamnik. Obe strani sta izrazili željo po povezovanju in izmenjavi turistov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 20. junij 2021 / 08:03

Petdeset let od vzpona na Istor-o-Nal

Petdeset let je od tega, odkar je prva slovenska alpinistična odprava v pakistanski himalajski Hindukuš osvojila tehnično zahteven 7398 metrov visok Istor-o-Nal. Na vrh sedemtisočaka sta petega junija...

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:21

Triglavanke zlahka na finalni turnir Pokala članic

Kranj – Košarkarice Triglava bodo imele sredi februarja priložnost braniti lanski naslov pokalnih prvakinj. V petek so namreč tudi na drugi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja visoko s 87:41 ugn...

Razvedrilo / torek, 13. januar 2015 / 16:52

Ritmi latinskih strun

V kranjskem KluBaru je četrto obletnico delovanja s koncertom – s posebnim gostom Zlatkom – obeležila latino-rok zasedba Las Cuerdas.

Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:19

Prevc želi iti korak naprej

Najuspešnejši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je s trenutno formo zadovoljen, želi pa si narediti še korak naprej. Robert Kranjec bi rad čim prej prebrodil težko obdobje.

Kranjska Gora / torek, 13. januar 2015 / 16:17

Smuka tudi v Mojstrani, v Kamni Gorici...

Snega je dovolj, da so oživela tudi manjša gorenjska smučišča, med drugim v Mojstrani in v Kamni Gorici.

Gospodarstvo / torek, 13. januar 2015 / 16:14

Sloga prodala KŽK podjetju Agro Gorenjska

Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj je prodala podjetje KŽK novoustanovljeni družbi Agro Gorenjska, ki želi postati največje kmetijsko podjetje na Gorenjskem in tudi v Sloveniji.