Tečaj izdelovanja klobas in salam
Lom nad Volčo – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj bo v ponedeljek, 15. decembra, z začetkom ob 9. uri pripravil na domačiji Petra Šubica v Lomu nad Volčo tečaj izdelovanja klobas in salam brez umetnih dodatkov, na katerega vabijo že registrirane predelovalce mesa na Gorenjskem, vse, ki razmišljajo o tovrstni dejavnosti, pa tudi kmete, ki se na kmetiji ukvarjajo s turistično dejavnostjo. Na tečaju bodo udeležencem predstavili, kako se meso loči od kosti, kateri kosi mesa so najprimernejši za kakovostne izdelke, kako poteka postopek izdelovanja in sušenja klobas in salam in kaj so najpogostejše napake. Pokazali jim bodo prostore za predelavo in trženje in jim predstavili obseg potrebnih vlaganj. Na koncu tečaja bo tudi pokušina izdelkov. Prijave za udeležbo na tečaju sprejemata do petka, 12. decembra, svetovalki Vanja Bajd Frelih (tel. št. 04/511 27 01) in Milena Črv (04/280 46 28), ki tudi dajeta informacije o stroških na udeleženca.