Za strelce pester konec tedna

Minuli konec tedna so v Gorenji vasi pripravili Ržkov memorial, odprti turnir Gorenjske, tekmovanje v II. državni ligi v streljanju z zračno pištolo in puško in še tekmovanje za Pokal občine Gorenja vas.

Organizatorji so se izkazali tudi s priložnostnim darilom, ki so ga namenili Petri Dobravec za odličen nastop na svetovnem prvenstvu in za uvrstitev na olimpijske igre.

Gorenja vas – V Gorenji vasi je potekalo več tekmovanj v streljanju z zračnim orožjem. Na Ržkovem memorialu je bilo med Gorenjci v streljanju z zračno pištolo najuspešnejše SD Lotrič Železniki, ki je osvojilo skupno drugo mesto, drugi so bili tudi med člani in tretji med mladinci. Posamezno je bila med člani Petra Dobravec četrta, med mladinci pa Anja Prezelj tretja. V streljanju z zračno puško je zmagal Gašper Bernot (SD Triglav Javornik), drugi je bil Jernej Žižek (SD Predoslje) in tretji Nejc Podjed (SD Pred­dvor). Ekipno je zmagal SD Preddvor pred ekipo SD Predoslje in SD Škofja Loka. Med mladinci je bil najboljši Anže Presterel, druga Sara Horvat (oba SD Triglav Javornik) in tretji Vid Komar (SD Radovljica). Ekipno so bili najboljša ekipa SD Triglav Javornik pred SD Škofja Loka.

Na Odprtem turnirju Gorenjske je med ekipami s pištolo zmagala ekipa SD Lotrič Železniki, drugo mesto je osvojila SD Gorenja vas, tretje pa SD Triglav Javornik. Med posamezniki je bila najboljša Petra Dobravec (SD Lotrič), drugi je bil Srečko Vinko (SD Trzin) in tretji Klemen Tomaševič (SD Lotrič). V streljanju z zračno puško je bila najboljša ekipa SD Triglav Javornik, druga je bila ekipa SD Preddvor in tretja ekipa SD Lotrič Železniki. Med posamezniki je imel najbolj mirno roko Gašper Bernot pred Anžetom Presterelom (ob Triglav Javornik) in Jernejem Žižkom (SD Predoslje).

V drugi slovenski ligi so bili s pištolo najboljši strelci iz SD Triglav Javornik pred SD Lotrič in SD Domžale. Med posamezniki je imela najbolj mirno roko Anja Prezelj (SD Lotrič) pred Gašperjem Bernotom (SD Triglav Javornik) in Dejanom Klemenčičem (SD Kopačevina). S puško je zmagalo SD Preddvor pred SD Železniki in SD Trzin. Med posamezniki je najboljši rezultat dosegel Jernej Žižek (SD Predoslje) pred Nejcem Podjedom in Mitjem Žižmondom (oba SD Preddvor).

Kot je tudi sporočil Branko Košir, je v nedeljo potekalo še tekmovanje za Pokal Občine Gorenja vas. Med ekipami s puško je bila najboljša ekipa SD Olimpija, takoj za njo pa ekipa SD Kamnik. Med posamezniki je zmagal Željko Moičević (SD Grosuplje), najboljši Gorenjec pa je bil Anže Presterel (Triglav Javornik). V streljanju z zračno pištolo je bila od Gorenjcev najboljša ekipa SD Lo­trič Železniki, ki je bila druga, med posamezniki je imela najbolj mirno roko Petra Dobravec, ki je pometla tudi z vso moško konkurenco.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sobota, 23. april 2016 / 12:16

Živulović Pulitzerjev nagrajenec

Fotograf Srdjan Živulović je prvi Slovenec s Pulitzerjevo nagrado. Prejel jo je za posnetek migrantov.

Objavljeno na isti dan


Šport / četrtek, 2. avgust 2012 / 07:00

Čopu in Špiku bron v Londonu

London - Slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik sta na olimpijskih igrah v Londonu osvojila bronasto medaljo. Po zmagi Urške Žolnir v judu je to že druga medalja za Slovenijo n...

Šport / četrtek, 2. avgust 2012 / 07:00

Tek za kralje višin

Letošnji zmagovalec teka na Grintovec, tretje tekme slovenskega pokala, ki hkrati šteje tudi za svetovni pokal v gorskih tekih je Eritrejec Azerya Teklay. Odličen tretji pa je bil Nejc Kuhar (Lasporti...

Kranjska Gora / četrtek, 2. avgust 2012 / 07:00

Spet zakurili oglarsko kopo

V petek zvečer so na kopišču v Gozd-Martuljku znova zakurili tradicionalno oglarsko kopo in s tem odprli že tradicionalne oglarske dneve.

Zanimivosti / četrtek, 2. avgust 2012 / 07:00

Ko Nizozemci užgejo Golico

Člani ansambla Moja lepa Slovenija iz Rotterdama že tretjo leto počitnikujejo na Otočah.

Gospodarstvo / četrtek, 2. avgust 2012 / 07:00

Dietna vožnja za traktorje

Izbira ustreznega traktorja in pravilen način vožnje lahko občutno prispevata k nižji porabi goriva.