Začasno po obvozu

Na Zbiljski cesti so začeli graditi vodovod, kanalizacijo in plinovod, zaradi česar so uvedli začasno prepoved prometa s popolno zaporo.

Medvode – V sklopu projekta bodo zgradili primarni vodovod v dolžini dobrih štiristo metrov, s čimer bodo poskrbeli za primarno povezavo med naseljema Zbilje in Medvode ter izboljšali pretočno-tlačne razmere v obstoječem omrežju. Namen gradnje kanalizacije za odpadne vode, so poudarili na občini Medvode, pa je povečava in dograditev obstoječega kanalizacijskega sistema, s čimer bodo omogočili odvajanje odpadnih vod iz naselij Smlednik, Valburga, Hraše, Dragočajna, Moše in Zbilje na Centralno čistilno napravo Ljubljana. Sočasno bodo zgradili tudi plinovod, in sicer na trasi od Zbiljskega gaja proti krožišču v Zbiljah.

V času gradnje bo na Zbiljski cesti veljala popolna zapora prometa. Z izvajalcem so se dogovorili, je pojasnil župan Nejc Smole, da bodo v času zapore lastnikom objektov oziroma stanovalcem ves čas omogočali dostop oziroma dovoz do njihovih objektov, razen v času gradnje na mestih priključkov ulic na Zbiljsko cesto. V tistem času predvidevajo eno- do dvodnevne popolne zapore, o točnem datumu zapore pa bo izvajalec stanovalce pravočasno in sproti obveščal. Za vse druge bo urejen obvoz, ki bo v smeri proti Smledniku potekal po državni cesti Medvode–Jeprca–Kranj preko krožišča Na klancu v Medvodah in naprej po državni cesti do odcepa za Smlednik in Vodice, nato pa po lokalni cesti skozi naselje Žeje preko novozgrajenega krožišča po državni cesti Zbilje–Vodice proti Smledniku. Zaradi zapore bo na obvoz preusmerjen tudi avtobus mestnega potniškega prometa številka 30, ki zato ne bo ustavljal na dveh postajah na Zbiljski cesti. Začasno nadomestno postajališče bodo uredili za novozgrajenim krožiščem v smeri Žej.

Dobrih 60 tisoč evrov vredno gradnjo vodovoda bo financirala občina, za gradnjo in obnovo kanalizacije pa bo poskrbelo Javno podjetje Vodovod–Kanalizacija. Vrednost del po pogodbi znaša dobrih šeststo tisoč evrov. Javno podjetje Energetika Ljubljana pa je investitor gradnje plinovoda.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Trzin / četrtek, 23. februar 2017 / 11:02

Zelo zadovoljni z oskrbo s pitno vodo

V tokratni anketi je sodelovalo 155 prebivalcev Trzina. Projekt Oskrba s pitno vodo naj bi potekal v petih občinah (Trzin, Mengeš, Kamnik, Moravče, Domžale). Anketirane smo vprašali, kako so zadovo...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / petek, 21. november 2014 / 13:28

Četrt stoletja?

Je res že četrt stoletja od padca Berlinskega zidu in od ustanovitve Demosa? Res: 9. novembra 1989 je začel padati zid, ki je bil najvidnejši simbol razdelitve sveta na dva bloka; 4. decembra isteg...

Zanimivosti / petek, 21. november 2014 / 13:27

Potrebujejo nove prostore

Po vrnitvi s 23. svetovnega prvenstva Firefighter Combat Challenge v Phoenixu v Arizoni, kjer so slovenski gasilci znova dosegli izjemne rezultate, so gasilski kolegi iz PGD Gorenja vas svojega pre...

Medvode / petek, 21. november 2014 / 13:21

Začasno po obvozu

Na Zbiljski cesti so začeli graditi vodovod, kanalizacijo in plinovod, zaradi česar so uvedli začasno prepoved prometa s popolno zaporo.

Naklo / petek, 21. november 2014 / 13:19

Priložnosti mladih na podeželju

Predsednik Borut Pahor je na obisku v Biotehniškem centru Naklo dejal, da ta šola mladim ljudem nudi znanje in priložnost, da svojo prihodnost vidijo na podeželju.

Kultura / petek, 21. november 2014 / 13:08

Blagor mu, ki se spočije

Ob 100. obletnici smrti Davorina Jenka bo v nedeljo, 23. novembra, ob 17. uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika spominski koncert.