Strežno osebje letošnjega šova Gostilna išče šefa oziroma same gostilne ob našem obisku: Jure Šuštar, Danijel Pranjić, Melita Mušič, Mario Marković, Tine Štanta, Matej Cerovšek / Foto: Tina Dokl

Na večerjo v gostilno

Našli smo se štirje jedci in rezervirali mizo v Gostilni pri šefu. Po pravici povedano, pričakovali nismo 'bog ve kaj', ker so bile izkušnje iz preteklih tovrstnih okušanj bolj slabe. Zato smo bili tokrat prijetno presenečeni.

Ker smo bili štirje, smo se odločili, da bo vsak naročil svojo jed, potem pa bomo malce pokušali eden pri drugem, kaj smo dobili na krožnik.

Od šefovega menija smo se odločili za divji tartar, ki je sicer hladna predjed, vendar je je dovolj za dva. Tartar je srnin, s posebnim okusom, ki ga dokončno ustvarimo na svojem krožniku sami z začimbami, gozdnimi jagodami in gorčico. Krožnik precej polepša še okusna koromačeva solata. Če bi sedeli za šefovo mizo, bi pripravo tartarja verjetno doživeli v živo, a ker se ukvarjaš z lastnim kulinaričnim eksperimentiranjem z okusi, na ta dodatni efekt pozabiš.

Opazili smo, da so se ženske v gostilni v večini bolj navdušile nad toplo in rahlo pikantno predjedjo, črnim Ištrijanom oziroma črnim raviolom z okusi po feferonih, pomaranči, tartufih – s primorskim pridihom.

Šefov mesni kotel in vegetarijanska supergajbica naše mize že v osnovi nista zanimali, smo se pa odločili, da namesto glavnih jedi naročimo še vsak po eno predjed, kar je kasneje pri 'listkih' v kuhinji povzročilo malo zmede. Očitno se gostje pri naročanju zelo držijo menija in so dvojne predjedi vnesle med tekmovalce v kuhinji kup razpravljanja o tem, kako naj razporedijo lističe za naročilo …

Naročili smo gurmanske lovke, jesih flajš in zendvič. V bistvu smo se vsi strinjali, da so bile najboljša izbira gurmanske lovke z na žaru pečeno hobotnico, vendar tudi jesih flajš z malce več soli in zendvič nista bila slaba. Odvisno pač, kaj vam v danem trenutku ustreza. Med tremi izbranimi je bil najbolj nasiten zendvič.

Med sladicami smo iz­brali kokosovo 'rižoto' s tapiokinimi kroglicami, sorbetom iz kivija in pasijonke ter z bananinimi meringami; pa gospo hruško, kjer je prevladoval čokoladni okus, in seveda šefov 'šmorn', ki je bil sicer sam kot tak okusen, vendar od vseh treh naročenih sladic na prvi pogled postrežen najmanj privlačno. Kombinacija s karamelnim sladoledom pa ni bila pričakovana, saj je sladoled namesto nežnega zadovoljevanja brbončic, kot smo prebrali na meniju, v ustih pustil prej ko ne le slan okus. Najbolj je navdušil sorbet iz kivija in pasijonke.

Cene naročenega niso pretirane, tudi pa je vinska karta cenovno kar 'simpatična', vendar brez kakšnega posebnega izbora za mogoče bolj zahtevnega gosta. Če kolebate, ali bi se odpravili na pokušino dobrot letošnjih tekmovalcev iz šova Gostilna išče šefa, ne razmišljajte preveč. Res je, da imajo lahko ravno v času vašega obiska tekmovalci slab dan, vendar se vam to lahko zgodi tudi v realnem življenju, v izredno dragi restavraciji. Kadar se odločite, da boste okušali nove, vam tuje kombinacije, vedno obstaja možnost, da vas kaj zmoti in se ne boste mogli odločiti, ali je bila jed oziroma kombinacija na krožniku že v osnovi zamišljena tako ali je šlo pri sami pripravi kaj narobe. Na koncu pač lahko le rečete, ali vam je bila jed všeč ali ne.

Vseeno pa ima letošnja ekipa priljubljenega šova Gostilna išče šefa precej več kuharskega predznanja kot lanska in že zato je več možnosti, da bo jed na mizi okusna.

Splošen vtis: dober, za kar je v veliki meri odgovorno tudi strežno osebje šova oziroma gostilne.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 26. december 2022 / 09:16

Kaj bodo odslej delali nekdanji župani

V šestih gorenjskih občinah so se po zadnjih lokalnih volitvah poslovili dotedanji župani. Pozanimali smo se, kakšni so njihovi načrti za naprej.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / ponedeljek, 2. november 2020 / 00:35

Porodi v koronačasu

V teh posebnih časih je posebno tudi delo na porodnem oddelku Splošne bolnišnice Jesenice. Doslej so imeli eno porodnico, ki je bila okužena s koronavirusom, a porod je potekal brez zapletov, tako mam...

Kronika / ponedeljek, 2. november 2020 / 00:30

Brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom droge

Tržič – Tržiški policisti so v sredo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo vozniku, ki je bil tudi pozitiven na hitri test na prepovedane droge. Policisti so mu manjšo količino pr...

Kronika / ponedeljek, 2. november 2020 / 00:29

Ponujala pregled merilnikov krvnega tlaka

Golnik – Kranjski policisti so v sredo obravnavali prijavo občanke, da na Golniku ženska po domovih ponuja pregled merilnikov krvnega tlaka. Policisti, ki osebe niso izsledili, svetujejo previdnost...

GG Plus / ponedeljek, 2. november 2020 / 00:27

Martin Naglič iz Žirov

Ob priimku Naglič iz Žirov bi morda človek takoj pomislil, da gre pri imenu za pomoto. Publicist in filozof Miha Naglič je namreč kot uveljavljena »znamka« dolgoletni sodelavec Gorenjskega glasa. V...

Zanimivosti / ponedeljek, 2. november 2020 / 00:17

Prelepljeni sedeži

V obdobju koronavirusa so na redkih kulturnih ali športnih prireditvah, ki so v tem kriznem času epidemije sploh še dovoljene, zaradi zagotavljanja varnostne razdalje označeni oziroma prelepljeni s...