Dobrodelne večerje na Bledu se je udeležil tudi gorenjski gostinec Tomaž Bolka iz Predoselj. / Foto: AB

Šefi brez meja

Pred Drugo violino so kuharski mojstri poskrbeli za okusen golaž, Z roko v roki do lepšega jutri pa poimenovali gala večerjo, ki so jo v dobrodelne namene pripravili na Bledu. Prisotne je navdušil tudi spremljevalni kulturno-umetniški program.

Restavracija Druga violina v Ljubljani je bila prizorišče dogodka, kjer so medijem predstavili dobrodelno gala večerjo Z roko v roki do lepšega ju­tri, ki jo je nedavno gostil blejski Grand Hotel Toplice. Za­njo so poskrbeli »kuharski mojstri brez meja« oziroma WCBS (World Chefs With­out Borders) in Kuharska Akademija Slovenije skupaj z WACS (World Association of Chefs Societies), omenjenim hotelom in Rotary Districtom 1912. Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Tokrat so zbirali denar za nakup prilagojene invalidske opreme za počitniški dom, ki ga na Debelem rtiču gradi Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga.

Blejska večerja je mogoče celo manj pritegnila s samo hrano kot s konceptom, polnim simpatičnih in dobrodelnih gest. Popestrili so jo še s kulturno-umetniškim programom, kjer je nastopila odlična Manca Izmajlova, prisluhnili pa smo še domačinom, triu Šimberi in enajstletni Taši Mihelčič. Gostje so spoznali življenje in delo v strežbi posameznikov s posebnimi potrebami v Drugi violini, opazovali pa tudi nastajanje abstraktne slike mladega Miha Murna, ki so jo še isti večer na dobrodelni dražbi ponudili v nakup.

Za uvod v večerjo je s prigrizki poskrbel malezijski kuharski mojster Yao Kok Kheong. Nadaljevali so s krožnikom sicer Singapurca, ki živi na Tajskem, Will­menta Leonga, ki je tudi predsednik društva Chefi brez meja v okviru svetov­nega združenja chefov. Pri jedi mu je asistiral Juenmee­suk Jatuporen. Kokosovo juho s piščancem in riževimi rezanci je pripravil Mjanmarčan Oliver Esser Soe That, Singapurec Tony Khoo pa je bil prvi, ki je s svojo kreacijo izzval okuse: pripravil je namreč gosja jetra z morskimi ježki ter omako miso, vse skupaj pa postregel v skodelici za espresso. Thomas A. Gugler iz Nemčije in Američan Ray McCue sta se skupaj lotila glavne jedi, medtem ko je bila sladica delo mojstra Jožefa Oselija. Za zaključek je pripravil Labodji spev, kjer je tortici iz bele in temne čokolade delal družbo jogurtov sladoled z gozdnimi sadeži in svežimi borovnicami.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / ponedeljek, 5. julij 2010 / 07:00

Tretji rebalans proračuna

Radovljica - Občina Radovljica je dobila tretji rebalans proračuna. Sprejem rebalansa je bil nujen, je poudaril direktor občinske uprave Boris Marčetič na sredini seji obč...

Objavljeno na isti dan


Splošno / torek, 11. december 2007 / 07:00

Šteje kalorije in hodi v fitnes

"V pripravljalnem obdobju treniram dvakrat na dan, jem pa šestkrat na dan, vsakokrat belo meso," pravi Miha Zupan, aktualni državni prvak v bodybuildingu.

Kranj / torek, 11. december 2007 / 07:00

V enem tednu dve tekmovanji

Plavalni klub Merit Triglav Kranj je pripravil 24. Špelin in Vesnin memorial, za organizacijo zimskega absolutnega državnega prvenstva pa so poskrbeli pri KPD Zvezda.

Kranj / torek, 11. december 2007 / 07:00

Učenci soustvarjajo pouk

Učitelji se morajo zavedati, da imajo v razredu različne otroke, ki imajo različne učne stile, sposobnosti in motivacijo.

Splošno / torek, 11. december 2007 / 07:00

Kdaj zdraviti z antibiotiki

Do danes so antibiotiki rešili že na milijone življenj. Antibiotik, dan pravemu bolniku, v predpisanem odmerku in na primeren način, je eno od najmočnejših orožij v boju z bakterijskimi povzročitelji...

Splošno / torek, 11. december 2007 / 07:00

Njena ljubezen do šivanja narodnih noš

"Ko vidim obleko narejeno, pozabim na vse preživete ure za šivalnim strojem. Takrat pozabim, koliko ur je vloženega v eno samo obleko," pravi Jožica Šmid.