Podružnična šola Mošnje letos praznuje 120-letnico. Ob jubileju so pred šolo zasadili lipo.

Ob obletnici zasadili lipo

Mošnje – Turistično društvo Mošnje je tudi letos pripravilo Mošenjske dneve, dvodnevno prireditev, ki se je tokrat začela s slovesnostjo pred tamkajšnjo podružnično šolo, kjer so ob 120. obletnici delovanja šole v petek zasadili lipo. V soboto popoldne se je dogajanje preselilo pred kulturni dom, kjer so organizatorji pripravili bogat kulturni program, družabne igre in voden ogled krajevnega muzeja, osrednji dogodek pa je bil kulinarične narave: domačini so spet pripravili številne okusne domače jedi in jih številnim obiskovalcem ponudili v pokušino.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 13. december 2009 / 07:00

Da nam ne odpelje zadnji vlak

Čeprav Slovenci veljamo za okoljsko zelo ozaveščene Evropejce, pa naša konkretna dejanja pogosto kažejo drugače, meni minister za okolje Karl Erjavec, naš gorenjski rojak iz Naklega.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Špargljevo doživetje

Vsako pomlad pridejo na svoj račun posebni sladokusci. Narava jim namreč ponudi eno najbolj cenjenih in prefinjenih zvrsti zelenjave, šparglje.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Od rib najraje peče svinjsko ribico

Čevapčiči, kotleti, svinjski vrat, pa ribica ... Na tanko narezana paprika, paradižnik, bučke - pač kar komu prija ... Mmmmm ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Piknik pri znanih Gorenjcih

Znane Gorenjce smo povprašali, kakšni so njihovi pikniki, česa ne sme manjkati, ali se kdaj znajdejo v vlogi žar mojstrov ...

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Kuhali s Heather Mills

V Sloveniji se je znova oglasila vsestranska Heather Mills.

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.