Od zadaj

A spet bo minister za finance tisti »marmor«, je pravkar rekla starejša gospa, misleč na predlaganega novega finančnega ministra Dušana Mramorja. Glede na to, da je denar hladen, država pa rabi trdne finance, bi »marmor« najbrž bil pravi.

Trener mariborskih nogometašev Ante Šimundža je oba črnska nogometaša prepozno poslal s klopi. Račun, da bosta garala kot črnca, se ni izšel, saj sta se v nekaj več kot petnajstih minutah, kolikor sta jih prebila na igrišču, komaj dobro ogrela.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / četrtek, 6. december 2018 / 11:42

Kulturno romanje v Prešernovo Vrbo

Vzgojno-izobraževalni zavod Frana Milčinskega Smlednik že dvajset let s pohodom iz Smlednika v Vrbo obeležuje obletnico rojstva Franceta Prešerna.

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 8. januar 2009 / 07:00

Župan obdaril brezdomce

Po podatkih centra za socialno delo je v Kamniku pet brezdomcev, še več je takšnih prostovoljno.

Nasveti / četrtek, 8. januar 2009 / 07:00

Ustvarjalnost matere Narave

Spodmoli v Sočergi (410m) - S snegom prekrita Gorenjska in nizke temperature so pogosto razlog, da gremo tudi pozimi na Primorsko. Če ujamemo dan, ko ne piha burja in sije sonček, je pred nami lahko č...

Zanimivosti / četrtek, 8. januar 2009 / 07:00

Pomoč Natovim silam

Kranj – V vojašnici v Kranju je bila v ponedeljek slovesnost ob primopredaji dolžnosti Natovih odzivnih sil (NRF) med 11. in 12. enoto v pripravljenosti Slovenske vojske (SV). Pr...

Nasveti / četrtek, 8. januar 2009 / 07:00

Lahke jedi za ponovoletne dni

Med novoletnimi prazniki smo jedli preveč, zato z zdravo prehrano poskrbimo za očiščenje organizma.

Nasveti / četrtek, 8. januar 2009 / 07:00

Kisla repa

Kisla repa prav tako kot kislo zelje najbolj prija v pozni jeseni in pozimi, še posebej zato, ker je zelo bogata z vitaminom C.