Predelane zasežejo

Kranj – Kljub številnim zasegom in nenehnim trkanjem na vest voznikov preko javnih občil prometni policisti ugotavljajo, da se po gorenjskih cestah še vedno vozi precej mopedov in motorjev brez ustreznih listin ali pa so predelani, ki jih zato policisti zasežejo. Listin večinoma nimajo starejši mopedi znamk Piaggio, tipi Bravo, SI in Ciao, in Tomos Avtomatik A3, ki razvijejo hi­trost nad 25 km/h in bi zato morali biti registrirani, uporabniki pa jih lahko vozijo samo z veljavnim vozniškim dovoljenjem. Predelani pa so največkrat skuterji, stari Tomosovi mopedi in kolesa s pomožnim motorjem ter stari modeli znamke Piaggio. Ob predelavah oziroma spremembah je sicer za vozilo pri kontrolnem organu treba pridobiti homologacijo.

Gorenjski prometni policisti so tako v sredo zasegli tri neustrezne mopede. Dvema mladoletnikoma so zasegli predelano kolo s pomožnim motorjem znamke Tomos Racing 25, ki je razvil hitrost do 56 km/h, čeprav bi jo po proizvajalčevih listinah lahko največ 25 km/h, predelan moped Tomos Avtomatik A35, ki je prav tako razvil višjo hitrost od predpisane. V tretjem postopku pa so neregistriran moped zasegli vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in brez zaščitne čelade. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom mamil, so mu odredili še strokovni pregled.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / sobota, 30. maj 2020 / 21:01

Vabijo nove prostovoljce

Radovljica – V gorenjskem odboru Slovenskega društva hospic k sodelovanju vabijo nove prostovoljce za pomoč žalujočim in bolnim v stiski. Šolanje za nove prostovoljce se bo v Radovljici začelo v po...

Objavljeno na isti dan


Bled / petek, 24. avgust 2007 / 07:00

Bled potrebuje obe obvoznici

Stranka SLS je na Bledu pripravila okroglo mizo z ministroma Janezom Božičem in Janezom Podobnikom ter poslancem državnega zbora Mihaelom Prevcem o blejski obvoznici. Množičen odziv Blejcev.

Železniki / petek, 24. avgust 2007 / 07:00

V šolo v Selcih ne bo več teklo

Na telovadnici podružnične šole v Selcih v teh dneh prekrivajo streho, ki je dolga leta prepuščala vodo. Ravnatelj Franc Rant: "Občina Železniki bo morala bistveno več vlagati v šolske stavbe."

GG Plus / petek, 24. avgust 2007 / 07:00

Ležal boš 35 dni? Ti nisi normalen!

Medvoščan Grega Lunar je sodeloval v projektu Bed rest Valdoltra 2007. Bil je eden izmed desetih merjencev, katerih edina naloga je bila ležati celih 35 dni, dan in noč. Vstal je 3. avgusta.

Gospodarstvo / petek, 24. avgust 2007 / 07:00

Največ škode je na koruzi

Petkovo neurje s točo je na širšem območju od Kranja proti Šenčurju in Preddvoru povzročilo največ škode na koruzi. Na najbolj prizadetih območjih bo manjši pridelek, težje pa bo tudi spravilo.

Gospodarstvo / petek, 24. avgust 2007 / 07:00

Brez kupca za Grad Podvin

Zavarovalnici Triglav, ki je maja objavila vabilo k dajanju ponudb, ni uspelo prodati Hotela Grad Podvin.