Postrv s krompirjem in zelenjavo

Ribe bi morali jesti vsaj enkrat ali dvakrat na teden. Da boste postali navdušeni nad ribami, vam tudi ta teden predstavljam okusno ribjo jed.

Za pripravo postrvi s krompirjem in zelenjavo v pečici potrebujemo: 4 postrvi, 1 kg mladega krompirja, 1 papriko, 1 bučko, mleto papriko, česen, peteršilj, sol, oljčno olje, 1 limono, rožmarin.

Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo in narežemo na krhlje. Bučko in papriko narežemo na rezine. Vso zelenjavo osolimo, potresemo z mleto rdečo papriko, peteršiljem in damo v pekač, premazan z oljčnim oljem. Z oljem še na rahlo pokapljamo po zelenjavi ter damo v pečico za pol ure. Med tem pripravimo ribe: jih očistimo, operemo in osušimo. Ribe od znotraj osolimo, natremo s sesekljanim česnom in peteršiljem, posujemo z rožmarinom in pol celi notranji površini razporedimo na kolesa narezano limono. Pekač s krompirjem in zelenjavo po 30 minutah vzamemo iz pečice in direktno na zelenjavo položimo postrvi in pokapljamo z oljčnim oljem. Vse skupaj pečemo še 30 minut.

Nasvet: Zraven ribe postrežemo še tržaško omako. Z začimbami nikoli ne varčujmo pri kuhanju, saj vsebujejo veliko koristnih snovi za naše zdravje, poleg tega pa nadomestijo velik del soli, ker hrani dajo poln okus. Priprava takega kosila je zelo priročna, saj vse zložimo na pekač in ne umažemo nobene druge posode.

Za pripravo tržaške omake potrebujemo: 1 glavico česna, 1 šopek peteršilja, 0,5 dl oljčnega olja.

Česen in peteršilj na drobno sesekljamo in prelijemo z oljčnim oljem. Vse skupaj dobro premešamo in postavimo za eno uro v hladilnik, da se sestavine prepojijo.

Nasvet: Še boljšo omako bomo dobili, če olje segrejemo v kozici in na njem na hitro popečemo sesekljan česen in peteršilj. Pri tem moramo paziti, da česen ne porjavi, ker tako dobi grenak okus.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 11. november 2011 / 07:00

Nagrada za spletno stran Kozolcev

Kranj - Na gospodarski zbornici so ta teden podelili letošnje slovenske spletne oskarje - nagrade netko za najboljšo poslovno in upravno spletno stran. Med dobitniki netka je tud...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:34

Gorenjski banki podaljšali rok

Banka Slovenije je banki rok za dokapitalizacijo podaljšala do konca leta.

Kranj / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:32

Živalsko dober žur uspel

Kranj – Društvo za zaščito živali Kranj je k organizaciji dogodkov dodala še enega, nedavni Živalsko dober žur v kranjskem Clubu Extreme. Društvo je imelo tam tudi svojo stojnico, licitirali so izd...

Kamnik / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:31

Praznik trniča na tržnici Okusi Kamnika

Kamnik – Zavod za turizem in šport v občini Kamnik pripravlja praznik trniča, saj si v sodelovanju z lokalnimi gostinci in s podporo strokovnjakov prizadevajo, da bi ta velikoplaninski sir ne bil l...

Gospodarstvo / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:25

Cepljenje ostaja obvezno

Letos je proti steklini treba cepiti vse pse, o nadaljnjih cepljenjih pa bodo lastnike obveščali veterinarji.

Kultura / ponedeljek, 24. marec 2014 / 13:16

Brezmejne naravne perspektive

Tržič – V galeriji Atrij je do 1. aprila na ogled razstava sodobne umetnice mlade generacije, domačinke Lučke Šparovec, ki moč in drznost svojega umetniškega ustvarjanja predstavlja s klasično umet...