Modna oblikovalka Mirjam Bernard Varga skupaj z možem Davorjem in hčerko Laro / Foto: Tina Dokl

Modni spektakel na Bledu

V petek se je na spodnji terasi Grand Hotela Toplice na Bledu odvijal modni spektakel, na katerem je svojo kolekcijo oblačil predstavila modna oblikovalka Mirjam Bernard Varga. Na modni brvi so njena oblačila predstavile postavne Daša, Sabina, Iris, Zlata, Stefania, Katarina, Jana, Doroteja in Tara.

Mirjam Bernard Varga, 28-letna Žirovničanka, se s kreiranjem ukvarja že celo življenje. Na slovenski modni sceni se je najprej uveljavila kot vizažistka in stilistka, od decembra 2013 pa ustvarja pod lastno blagovno znamko MBV Design.

Njena prva samostojna modna revija je bila za povabljene goste pravi modni spektakel. Po modni pisti so se v treh hodih sprehodile priznane slovenske manekenke: Daša Podržaj, Sabina Remar, Iris Mulej, Zlata Okugić, Stefania Bojič, Katarina Benček, Jana Koteska, Doroteja Premužič in Tara Župančič. Program je povezoval Denis Avdić, za glasbene vložke pa sta poskrbela zmagovalca prve in druge sezone šova Hrvatska traži zvijezdu Bojan Jambrošić in Kim Verson. 28-letni Bojan je svoje petje izpopolnjeval pod mentorstvom slavnega hrvaškega pevca Tonyja Cetinskega, za prvi samostojni album pa je prejel zlato ploščo. Skupaj z 21-letno Kim, ki so jo na Hrvaškem označili za novo Celine Dion, sta zapela duet Vjeruj u snove. Mlada talenta sta bila nad kreacijami navdušena, obenem pa počaščena, da sta bila lahko del modnega večera.

Mirjam Bernard Varga je za obraz svoje modne znamke izbrala slovensko manekenko Dašo Podržaj, kateri popolnoma zaupa, saj ju povezuje močna prijateljska vez.

»Danes imam po sedmih letih manekenske kariere spet tremo, saj me še nikoli ni gledalo toliko prijateljev. Kolekcija MBV Design me je zelo navdušila, prinaša nekaj novega, povsem svežega in unikatnega,« je povedala Podržajeva. Za popolno ličenje manekenk sta poskrbela vizažista Miha Obid in Manca Zupan, unikatne modne dodatke pa so ustvarili pri Perli.

Videne kreacije pa so v končnem navdušile tudi prisotne, saj so bile prilagojene različnim modnim okusom.

»Izdelujem unikatna oblačila – torej, vsak kos je na voljo le eden in v eni velikosti. Pri kreiranju se nikoli ne osredotočam na ekstravaganco, ki ne bi bila nosljiva. Želim, da se ženske v mojih kreacijah počutijo ženstveno, zapeljivo in hkrati sproščeno,« je povedala Bernard Vargova, ki se je na koncu modne revije tudi sama sprehodila po pisti in požela bučen aplavz. Dodala je še, da ji brez podpore prijateljev, staršev, moža Davorja in hčerke Lare ne bi uspelo ustvariti lastne blagovne znamke in z njo uspešno prodreti na slovenski modni trg.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / četrtek, 24. junij 2010 / 07:00

Želijo ugodno vreme

Od danes do nedelje bo na drugi tekmi svetovnega pokala v skokih na cilj v Lescah nastopilo kar 230 padalcev in padalk iz 19 držav.

Objavljeno na isti dan


Slovenija / petek, 17. julij 2020 / 23:00

Tonč bo pel v Zahomcu

Dvojezična Koroška tudi letos, kljub trmasti koronaepidemiji, vabi na številne prireditve. Nekaj obvestil oziroma vabil smo prejeli na Gorenjskem glasu. Na večino prireditev v svojih Karantanskih r...

Kranj / petek, 17. julij 2020 / 23:39

Večina del je zaključena

Kljub podpisu podaljšane pogodbe se bosta z novim šolskim letom začela pouk in varstvo v prenovljeni podružnični šoli Osnovne šole Simon Jenko – Center in vrtcu.

Gospodarstvo / petek, 17. julij 2020 / 23:39

Stečaj Globusa trgovine pri koncu

V stečajni masi, glavnino so predstavljali prostori v kranjski blagovnici Globus, ni ostalo nič več.

Gospodarstvo / petek, 17. julij 2020 / 18:10

Vabijo k zagotavljanju cvetočih rastlin

Lukovica – Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) je na vse slovenske občine poslala povabilo k akciji zagotavljanja cvetočih rastlin na zelenih površinah. Lokalne skupnosti želijo spodbuditi, da zelenic...

Mengeš / petek, 17. julij 2020 / 18:09

Popolna zapora ceste Mengeš–Koseze

Mengeš – Zaradi sanacije mostu čez potok pri naselju Topole v občini Mengeš od sredine julija do 31. avgusta velja popolna zapora lokalne ceste Mengeš–Koseze. Obvoz v obe smeri med Vodicami in Meng...