Letošnji najžlahtnejši 'viktor' Alfi Nipič / Foto: arhiv organizatorja (Grega Wernig in Mare Vavpotič / Agency Krater Media)

V znamenju glasbe

Letos so viktorje podeljevali v štajerski prestolnici in so bili v znamenju glasbe. Čarovnik Grega je zabaval otroke v poslovalnici Kompasa v Kranju; odrasli pa so na Gostečah preživeli dan v družbi avtomobilov znamke Suzuki.

V Mariboru se je na odru zvrstila kopica zanimivih glasbenih točk in prav posebno glasbeno presenečenje; prireditev je povezoval Tadej Toš.

Poleg viktorjev za posebne dosežke in življenjsko delo je bilo podeljenih tudi šest viktorjev popularnosti in šest strokovnih; najžlahtnejšega viktorja, tistega za življenjsko delo, pa je letos dobil priljubljeni pevec zabavne in narodno-zabavne glasbe, ki je v preteklih petih desetletjih močno za­znamoval slovenski glasbeni prostor, Alfi Nipič.

Že pred Mariborom se je precej govorilo o zasedbi 3Čelos, ki jo sestavljajo trije dolgoletni prijatelji: Sašo Kronegger, Matic Marinko in Gregor Gerbec. Že od nekdaj jih druži ljubezen do glasbe. Tokrat so združili moči s priljubljenim voditeljem Radia Aktual in odličnim pevcem Klemnom Bunderlo. Tako je njihova skupna točka, pravi mali muzikal, v dvorani SNG Maribor doživel zelo dober sprejem.

Na podelitvi slovenskih oskarjev pa so poskrbeli tudi za dodatno glasbeno presenečenje: zapel je legendarni Zdravko Čolić, seveda pa je svoje glasbeno znanje pokazal tudi Alfi Nipič.

Gorenjska je gostila dva dneva odprtih vrat: enega je pripravil Avto Lušina z Gosteč pri Škofji Loki, drugega pa poslovalnica Kompas Kranj. Pri Lušini so predstavili vse modele osebnih vozil znamke Suzuki. To je pospremila zabava, na kateri ni manjkalo bogatih nagrad, dobrot z žara, pijače in glasbenih ritmov. Vse pa so še dodatno popestrila znana imena iz slovenske glasbene in filmske scene.

Kranjski Kompasovci pa so predstavili ekipo, poletne potovalne novo­sti, trende in akcije. V njihovi poslovalnici ste se ta dan lahko preizkusili v vrtenju kolesa sreče in si privrteli ogled Benetk in beneške lagune. Najbolj so ob obisku poslovalnice uživali najmlajši, saj jih je zabaval čarovnik Grega, družili pa so se tudi s simpatično bančno maskoto Ježkom.

In če konec tedna ostanete doma, se lahko udeležite Avto Tunning Showa na parkirišču kranjskega Planeta Tuš, kjer lahko jutri in v nedeljo uživate v družbi glavnih tovrstnih igralcev, različnih jeklenih konjičkov in vsega, kar sodi zraven.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / petek, 22. julij 2022 / 09:27

Sto let Katrušnikove mame

Prejšnjo sredo je prestopila prag stoletnice Metka Pintar, Katrušnikova mama iz Podbrezij. Življenje ji je namenilo najlepše darilo: zdravje.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 9. december 2010 / 07:00

Za dvorano v gasilskem domu

Nekateri Besničani bi jo želeli tudi v osnovni šoli. Večina meni, da potrebujejo novo kanalizacijo.

Zanimivosti / četrtek, 9. december 2010 / 07:00

Podelili planinska priznanja

Kranj - Planinska zveza Slovenije je na slovesnosti v Celju minulo soboto podelila najvišja priznanja za leto 2010. Na slovesnosti je prejel umetniško sliko za minulo delo prejšn...

Bohinj / četrtek, 9. december 2010 / 07:00

Prek petdeset kilometrov tekaških prog

Bohinjska Bistrica - Predvidoma že ta konec tedna oziroma takoj, ko se bodo snežne razmere umirile, bodo v Bohinju uredili tekaške proge, je napovedal direktor Turizma Bohinj ...

Zanimivosti / četrtek, 9. december 2010 / 07:00

Zanimanje za poklice

Strahinj - Biotehniški center Naklo je tudi letos pripravil Dan poklicev, tradicionalno srečanje za osnovnošolce in njihove starše. Dijaki zaključnih letnikov so sprejeli obiskov...

Zanimivosti / četrtek, 9. december 2010 / 07:00

Besniškim gasilcem novo vozilo

Kranj - Ob prazniku Mestne občine Kranj v tem tednu poteka vrsta prireditev. Najbolj slovesno je bilo v ponedeljek v središču mesta, kjer so prižgali decembrsko okrasitev in luči...