Sašo Bertoncelj / Foto: Gorazd Kavčič

Bertonclju bron v Sofiji

Telovadec Sašo Bertoncelj je v finalu na evropskem prvenstvu v Sofiji na konju z ročaji osvojil bronasto kolajno.

Reteče – Sašo Bertoncelj iz Reteč pri Škofji Loki je bil pred odhodom na evropsko prvenstvo v napovedih precej previden, saj po januarski operaciji komolca ni pripravljen, kot bi si želel.

Kljub temu je bil že v četrtkovih kvalifikacijah zelo prepričljiv in se je zanesljivo uvrstil v svoj četrti finale evropskega prvenstva v karieri. Žreb je določil, da mora na orodje prvi med finalisti, in četudi je priznal, da je bil pred nastopom živčen, mu je uspela ena najlepših sestav v karieri. Potem ko je bron osvojil leta v Birminghamu, mu je to znova uspelo ta teden v Sofiji.

»Po vseh težavah v priprav­ljalnem obdobju je medalja res nekaj neverjetnega in občutki so zelo lepi,« je po novem uspehu povedal Bertoncelj, ki se je znal pravi trenutek zbrati in je zasluženo osvojil odličje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 2. oktober 2014 / 10:23

Pot Petperesne deteljice

V soboto je bil šesti pohod Petperes­na deteljica. Start in cilj je bil pred šolo v Lešah. Pohod združuje krajevne skupnosti Brezje pri Tržiču, Kovor, Brezje, Begunje in Leše, prek katerih...

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Na štartu ve, kako daleč je cilj

Tudi zato je Škofjeločan Lojze Primožič v svojem prvem poskusu uspešno opravil eno najbolj garaških športnih preizkušenj, imenovano ironman.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zlata čipka Aliču in Žakljevi

Na kolesarski dirki od Železnikov do Soriške planine sta bila najhitrejša Simon Alič in Rada Žakelj.

Žiri / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zbirka o utrdbah v žirovskem muzeju

V Stari šoli oziroma Muzeju Žiri so pred mesecem za dva konca tednov odprli zbirko Pozdravljeni, ljubitelji utrdb.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Železniki v znamenju čipk

Letošnji Čipkarski dnevi so v Železnike privabili okoli sedem tisoč obiskovalcev. Novost: razstava čipk na oknih v starem delu mesta.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Letos šest občinskih nagrajencev

Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku v Železnikih, ki je letos potekala v znamenju Janeza Evangelista Kreka, so listino častnega občana podelili doktorju medicine Jožetu Možganu.