Prvi predsednik PS in ljubljanski župan Zoran Janković je v tekmi za predsedniški položaj na kongresu stranke premagal premierko in dosedanjo vodjo PS Alenko Bratušek. / Foto: arhiv GG

Janković po zmagi na kongresu PS: Ostal je tisti odnos do očeta stranke

Zdi se, da je še vedno ostal tisti odnos do očeta stranke, je po zmagi na kongresu PS poudaril Zoran Janković. Člane PS je prosil, da prostor nocoj zapustijo bolj enotni. Želi si, da bi Alenka Bratušek še naprej vodila vlado, zato jo je prosil, naj ne potegne nobenih potez. »Prepustimo to tistim, ki trdijo, da so za državotvornost,« je dodal.

Brdo pri Kranju - Med drugim se je Janković zahvalil članom za zaupanje, Bratuškovi pa za korektnost. Rezultat na kongresu je bil »zelo blizu«, po njegovi oceni gre tudi za odraz »ljubezni, spoštovanja, lojalnosti enemu ali drugemu«. Kot je dodal, pa je zdaj čas, da razmislijo, kaj storiti. Izvršni odbor stranke pa je prosil, da se sestanejo čim prej.

Ob tem je zatrdil, da je možno in tudi pravilno, da Bratuškova ostane na funkciji premierke, saj da svoje delo opravlja dobro. Do naslednjega kongresa pa ima PS še predsednika stranke. »Trdim, da lahko pomagam tudi vladi pri tem, da zahtevamo večje upoštevanje našega programa Slovenija 2020 v koalicijskih dogovorih,« je pristavil Janković.

Po njegovih besedah je mogoče zdaj čas, da uspejo ravno z žensko »subtilnostjo« Bratuškove in njegovo »nezmožnostjo pretiranega pogajanja« ter najdejo tisto, kar je najboljše za državo.

Janković je še poudaril, da je Bratuškova dosegla zelo dober rezultat in spomnil, da jih je večina začela skupaj pred dobrima dvema letoma ob ustanavljanju stranke. »Če ostanemo enotni, smo lahko upanje za Slovenijo. Sem za enotnost, za to, da imamo svojo vlado in da gremo naprej,« je sklenil.

Prvi predsednik PS in ljubljanski župan Janković je namreč v tekmi za predsedniški položaj na kongresu stranke premagal premierko in dosedanjo vodjo PS Bratuškovo. Glasovalo je 763 članov. Od 760 veljavnih glasovnic jih je bilo za Jankovića 422, za Bratuškovo pa 338.

Bratuškova je Jankoviću čestitala in izrazila upanje, da bo vse na kongresu izrečene besede tudi uspel uresničiti.

Nocojšnja zmaga Jankovića sicer glede na dosedanje izjave premierke najverjetneje pomeni njen odstop in posledično predčasne volitve. Poleg tega koalicijske partnerice vztrajajo, da ne bodo sodelovale v koaliciji s PS, ki bi jo vodil Janković.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 7. oktober 2008 / 07:00

Z zmagama na vrhu

Hokejisti Acronija Jesenic so se konec tedna veselili dveh zmag, že danes pa doma pričakujejo ekipo z Gradca. Prva zmaga v avstrijski ligi tudi za hokejistke Triglava.

Objavljeno na isti dan


Šenčur / sobota, 26. april 2014 / 17:03

Inšpektorica razjezila šenčurske kmete

Včeraj so kmetje iz Vogelj, Voklega in Šenčurja s traktorji in osebnimi vozili protestno zaprli avtocestni priključek Brnik, ki ga je Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) pred kratkim obno...

Žiri / sobota, 26. april 2014 / 12:35

Za popestritev letos »kontrabant«

Z današnjim slovesnim odprtjem, za kar bo poskrbel najstarejši slovenski klekljar Jože Stanonik iz Žirov, se bodo v Žireh začeli 8. Slovenski klekljarski dnevi.

Razvedrilo / sobota, 26. april 2014 / 12:22

Slovenske viže v narečju (2)

Tokrat vam predstavljamo drugi par ansamblov, ki jih je strokovna komisija izbrala med dvanajst udeležencev 14. Večera slovenskih viž v narečju. Le-ta bo potekal 30. maja zvečer v tržaški občini Zgoni...

Slovenija / sobota, 26. april 2014 / 12:21

Janković po zmagi na kongresu PS: Ostal je tisti odnos do očeta stranke

Zdi se, da je še vedno ostal tisti odnos do očeta stranke, je po zmagi na kongresu PS poudaril Zoran Janković. Člane PS je prosil, da prostor nocoj zapustijo bolj enotni. Želi si, da bi Alenka Bratuše...

Zanimivosti / sobota, 26. april 2014 / 12:12

Nogometni tuš

Derbi nogometnih tretjeligašev je bil minulo soboto na Zarici, kjer so se družabni gostitelji z vodilnim moštvom Tolmina razšli z neodločenim rezultatom, že med tekmo pa so presenečenim go...