Točka za Triglav

Kranj, Domžale – V sredinem 27. krogu prve slovenske nogometne lige Telekom ni bilo velikih presenečenj. V Kranju je Triglav v tekmi, v kateri je imel več priložnosti za dosego zadetka kot pa nasprotnik Krka, iztržil točko. V prvem delu je Krka po napaki domače obrambe prišla do vodstva v 13. minuti. Z vstopom Uroša Palibrka v igro v drugem delu so se priložnosti Triglava vrstile druga za drugo, do izenačenja pa je prišlo v sodniškem podaljšku, ko je podajo Gašperja Udoviča z glavo v zadetek spremenil Lamin Diallo. »Osvojena točka je pomembna, saj smo do nje prišli po dveh zaporednih porazih. Sedaj nas čakajo priprave za Gorico. Ritem bo naporen, imamo pa lepo število igralcev in priložnost bo dobil tisti, ki bo v najbolje pripravljen,« je po tekmi povedal domači trener Siniša Brkič.

V Domžalah se je srečanje med šestimi Domžalami in vodilnim moštvom na tekmovalni lestvici končalo z zmago Maribora z 1 : 2. Za domače je zadetek dosegel Aleksander Sašo Živec, ko je v 78. minuti izenačil na 1 : 1, le dve minuti kasneje pa je Maribor zadel za zmago. Na lestvici še naprej vodi Maribor z 55 točkami, Domžale so na šestem mestu z 36 točkami, Triglav pa ostaja na zadnjem desetem mestu z 19 točkami in za Krko zaostaja za štiri točke. Naslednji, 28. krog se bo igral že danes. Triglav bo igral v Novi Gorici ob 20. uri z Gorico, Domžale bodo ob 16.30 gostile Celje.

Vodilna Roltek Dob in Kalcer Radomlje sta bila v 21. krogu druge slovenske nogometne lige v vlogi gostitelja. Roltek Dob je gostil Šenčur in zmagal z 1 : 0. Edini zadetek na srečanju je dosegel nekdanji igralec Šenčurja Armin Kukavica v 94. minuti. Kalcer Radomlje je gostil Krško, srečanje pa se je končalo brez zadetkov. V vodstvu ostaja Roltek Dob z 51 točkami, na drugem mestu je Kalcer Radomlje s 40 točkami, Šenčur pa je osmi z 24 točkami. Naslednji, 22. krog se bo igral danes. Na nogometnem igrišču v športnem parku Šenčur bo Šenčur gostil Šampion, Roltek Dob pa bo gostoval v Krškem.

Danes bodo 18. krog igrali tudi nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi zahod. Ob 17. uri se obeta spopad za vodilno mesto na lestvici na nogometnem igrišču Zarica, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Zarica Kranj in vodilni Tolmin. Zadnji na lestvici Calcit Kamnik bo na svojem igrišču ob 17. uri gostil Adrio, Jezero Medvode in Sava Kranj pa odhajata na gostovanje. Jezero Medvode k Zagorju, Sava Kranj pa k Ajdovščini Škou.

Osem tekem bo danes v prvi in drugi gorenjski nogometni ligi. Pari v prvi ligi so: Visoko – Ločan Škofja Loka, Britof – Naklo, Jesenice – JuRentA Bitnje, Šobec Lesce – Bohinj, Niko Železniki – Žiri in Bled Hirter – Železniki, v drugi pa Preddvor – Kondor Godešič in DLN – Polet (ob 17. uri).

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 21. maj 2015 / 10:31

Obsojen, a odšel na prostost

Somalijec z avstrijskim potnim listom Mustafa Ali Hashi je bil obsojen na štirimesečno zaporno kazen, ker je na brniško letališče pripotoval s kovčkom, polnim prepovedane rastline khat.

Objavljeno na isti dan


Kultura / sreda, 5. december 2018 / 16:29

Zlata ribica in tri želje

Saj poznate tisto o zlati ribici, ki vam izpolni tri želje, če jo izpustite nazaj v vodo. Ker se je svet od časov tovrstnih čarobnih bitij precej spremenil, bomo tudi pravljico nekoliko sp...

Volitve 2019 / sreda, 5. december 2018 / 16:26

V Naklem slavil Ivan Meglič

Ivan Meglič je v drugem krogu volitev premagal Marka Mravljo. »Moja želja je, da je občina prijazna, prijetna za vse in da se vsi občani v njej res počutijo doma,« je dejal po izvolitvi.

Kultura / sreda, 5. december 2018 / 16:18

Niso še za staro šaro

Ljubljana – S svojim nastopom so se prejšnjo sredo na drugem Dnevu Zveze društev upokojencev Slovenije v Marmorni dvorani ljubljanskega Gospodarskega razstavišča predstavili tudi člani Folklorne sk...

Kranj / sreda, 5. december 2018 / 16:18

Šoli omogočili nadaljnji razvoj

Predstavniki Visoke šole za gradbeno inženirstvo (VŠGI) Kranj so sredi novembra podpisali pogodbo o pridružitvi Novi univerzi.

Preddvor / sreda, 5. december 2018 / 16:17

S starejšimi obujali spomine

Preddvor – Že tradicionalnemu srečanju z najstarejšimi občani, ki štejejo devetdeset let ali več, se je Miranu Zadnikarju, tokrat zadnjič kot županu v vlogi gostitelja, pridružil tudi novoizvoljeni...