Tolkalci na delu: The Stroj / Foto: Zoran Kozina

Udarni tolkalci v Squatu

Celotedenska ekstravagantna razstava PayPer Soul v kranjskem Squatu se je zaključila z udarnim koncertom zasedbe The Stroj ter lokalne skupine Didge. Glasbeni kolektiv The Stroj deluje že od leta 1997. Na začetku je deloval kot osemčlanska tolkalska zasedba, katere inštrumentarij so sestavljali odpadni plastični in kovinski sodi, odsluženi strojni deli ter različna delovna orodja. The Stroj je postal prepoznaven predvsem po neposredno fizičnih ter udarnih glasbenih nastopih, temelječih na izraziti ritmiki izvenserijskih tolkal, spektakularni pirotehniki ter nenavadnih prizoriščih, kot so kamnolomi, rudnik, predelan mestni avtobus ter različni industrijski objekti.

V soboto, 5. aprila, pa bodo v Squatu moči združili kar trije slovenski metal/rock bandi: Dead Dildo Drome, Mit in Heretic, ki so se odločili za skupno koncertiranje po slovenskih klubih. Vsem privržencem moderne riffovske glasbe bodo tako popestrili večer, saj ponujajo vse od hard rocka, new age melodike, thrash, groove, core in death metala. Obeta se torej poplava zvrsti in lomljenje ritmov z vseh vetrov, kar so fantje kreativno zapakirali pod kleno ime Ujma Tour.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 15. julij 2010 / 07:00

Poročila sta ju župan in župnik

Francka in Jernej Nunar z Zgornje Bele sta se prvo julijsko soboto po petdesetih letih ponovno poročila.

Objavljeno na isti dan


Bled / četrtek, 3. april 2014 / 00:55

Za obvoznico ni denarja

Glavna tema pogovorov ob obisku ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela na Bledu sta bili severna in južna razbremenilna cesta.

Nasveti / sreda, 2. april 2014 / 11:46

Kitajski rezanci z zelenjavo in puranom

Testenine lahko pripravite na nešteto načinov. Za popes­tritev vašega jedilnika vam tokrat priporočam, da jih pripravite na kitajski način.

Nasveti / sreda, 2. april 2014 / 11:41

Tanja odgovarja

Sem vaša zvesta bralka in vas prosim za odgovore. Zanima me za sina in vnuka ter hčerko in vnuka. Za zdravje, službo, šolo, finance in ljubezen.

Razvedrilo / sreda, 2. april 2014 / 11:40

Udarni tolkalci v Squatu

Celotedenska ekstravagantna razstava PayPer Soul v kranjskem Squatu se je zaključila z udarnim koncertom zasedbe The Stroj ter lokalne skupine Didge. Glasbeni kolektiv The Stroj deluje že od leta 1...

Kultura / sreda, 2. april 2014 / 11:40

Orglice in stare otroške igre za starejše

Ljubiteljski kulturniki radi nastopajo po domovih za starejše, saj so ti hvaležna publika. Tudi člani KUD Oton Župančič Sora so med njimi: v petek so člani sekcije ustnih harmonik in najmlajše otro...