Trčil v policiste in pobegnil

Pijan voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja se je na Lancovem zaletel v policijsko vozilo in pobegnil. Prav tako vinjen voznik, ki so ga ustavili v Podljubelju, je imel še precej majave noge.

Podljubelj, Lancovo – Zaradi slabših vremenskih razmer se je na gorenjskih cestah (tudi na avtocesti) v zadnjih dneh zgodilo več prometnih nesreč ko običajno. Pri večini je bila vzrok neprilagojena hitrost vožnje, pri nekaterih pa je bil poglavitni razlog alkohol. Dveh »srečanj« z vinjenima voznikoma se v svojih dnevnih poročilih niso mogli izogniti niti policisti.

Na Lancovem je tako v večernih urah 45-letni voznik iz okolice Bleda zaradi nepravilne strani vožnje trčil v policijski avtomobil in pobegnil. Policisti so ga hitro izsledili in tudi kmalu ugotovili verjeten razlog za pobeg. Alkotest je namreč pokazal, da je bil voznik vinjen (1 mg/l alkohola v izdihanem zraku) in z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu zasegli vozilo, proti njemu pa tudi vložili nujni obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V Podljubelju pa so tržiški policisti v poznopopoldanskih urah obravnavali 35-letnega voznika iz Ajdovščine, ki je bil zelo pijan. Meritev je namreč pokazala, da je imel kar 1,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ni jim preostalo drugega, kot da ga pridržijo, proti njemu pa so vložili tudi nujni obdolžilni predlog na pristojno sodišče, v katerem so predlagali odvzem vozniškega dovoljenja.

»Voznik je imel v postopku s policisti precej težav z ravnotežjem, njegove reakcije so bile počasne, stvari je zaznaval in dojemal zelo počasi, v prometu pa je prav izzival nevarnosti,« so pojasnili na Policijski upravi Kranj in dodali, da voznik pri taki oziroma že pri precej nižji stopnji alkohola (pri promilu alkohola) vozi prepočasi ali prehitro, težko obvladuje vozilo ali spreminja smer vožnje, smernikov ne uporablja, ustavlja se pri zeleni luči ali vozi v rdečo, reakcije so prepozne in večinoma napačne ipd.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / sreda, 5. december 2007 / 07:00

Enoletni obračun županovanja

Pri svetniški skupini SD so razočarani nad delom župana v minulem letu.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 22. avgust 2011 / 07:00

Dva ovinka do Švice in nazaj

"Ta teden sva zagotovo prevozila vsaj tisoč ovinkov," sem rekla Tomu, ko sva po sedmih dneh, več kot dva tisoč sto kilometrih, številnih prelazih, od katerih jih je bilo deset visokih prek dva tisoč m...

Slovenija / ponedeljek, 22. avgust 2011 / 07:00

Vikend v vojaškem kamionu

Na Hruški planini nad Plavškim Rovtom ima Janez Tarman urejen vikend v ameriškem vojaškem kamionu iz leta 1940.

Zanimivosti / ponedeljek, 22. avgust 2011 / 07:00

Barjanski kljunač

Po Ljubljanici že nekaj časa lahko spremljamo posebno pletnjo, namenjeno plutju po tekočih vodah, njen lastnik pa jo je zaradi kljunaste oblike v zgornjem delu poimenoval barjanski kljunač.

GG Plus / ponedeljek, 22. avgust 2011 / 07:00

Pariz za turiste

V začetku tega poletja sem nekajkrat »mihoval« o različnih načinih preživljanja dopusta, a bolj teoretično kot iz lastne izkušnje. To pot pa naj bo obratno. Te vrstice pišem v Parizu, eni najbolj...

Zanimivosti / ponedeljek, 22. avgust 2011 / 07:00

Povezal Kamnik in Makedonijo

Kulturni in mladinski utrip v Kamniku zadnjega pol leta soustvarja mladi makedonski prostovoljec Filip Najdoski. Državi je povezal tudi na Kamfestu.