Janez Samrajc in Gastao Elians

V igri dvojic boljša Kavčič in Žemlja

Po drugem dnevu teniškega dvoboja prvega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala med Slovenijo in Portugalsko naši vodijo 2:1.

Kranj - Danes je bil v Kranju na sporedu obračun dvojic, Blaž Kavčič in Gregor Žemlja pa sta poskrbela, da dileme o zmagovalcu ni bilo. Naša igralca sta ves čas kontrolirala potek srečanja in tekmo zanesljivo pripeljala do zmage v treh nizih 3:0.

Jutri, z začetkom ob 15. uri, bosta na sporedu odločilna dvoboja. V kolikor se kapetana ne bosta odločila drugače, se bo Janez Samrajc pomeril z Gastaom Eliansom, Blaž Kavčič pa z Joaom Souso.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / nedelja, 23. september 2018 / 20:45

Intimnost risbe in slike

V Galeriji Mestne hiše v Kranju je na ogled slikarska razstava z naslovom Risbe in dela na papirju. Predstavlja se deset umetnikov, večinoma nekdanjih in aktualnih profesorjev na ljubljanski akademiji...

Objavljeno na isti dan


Slovenija / petek, 22. september 2017 / 21:13

O stanju v Uniji 2017

Jean-Claude Juncker, prvi mož evropolitike, je stari politični maček v dobrem smislu te besede. Izkaže se tudi, ko je treba za govorniški pult. Tako je bilo 13. septembra, ko je nastopil v Evropskem p...

Slovenija / petek, 22. september 2017 / 21:13

Bavčar odšel v zapor

Zadnji teden je minil povsem v znamenju slovenskih košarkarjev, evropskih prvakov. V senci njihovega uspeha se je v ponedeljek zvečer na prestajanje petletne zaporne kazni zglasil Igor Bavčar.

GG Plus / petek, 22. september 2017 / 18:10

Kava iz vasice pod Stolom

Polona in Gaber Burnik, sestra in brat iz Smokuča, sta se lotila praženja kave in odprla pražarno kave Kolektiv 22. Ime pražarne je poklon stari mami Tončki.

Kamnik / petek, 22. september 2017 / 16:09

Večer, posvečen Valeriji Heybal

Kamnik – Člani Društva sv. Jakoba Kamnik vabijo na večer, posvečen Valeriji Heybalovi, svetovno znani operni pevki polpretekle dobe. Življenjsko pot in uspehe umetnice, rojene v Kamniku, bo z besed...

Kranj / petek, 22. september 2017 / 16:06

Pomoč dolgotrajno brezposelnim

V Kranju in v Škofji Loki so predstavili projekt Socialne aktivacije dolgotrajno brezposelnih oseb. Vključitev v projekt je prostovoljna in za udeležence brezplačna.