Okusi Kamnika odslej tudi v knjižici receptov
Kamnik – Občina Kamnik, ki se je skupaj z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik lani kot prva občina v Sloveniji lotila vzpostavitve sistema kulinarične prepoznavnosti in izbrala tipične jedi s svojega območja, je projekt slabo leto dni po zagonu že nadgradila.
Okusi Kamnika, ki so bili izbrani s pomočjo etnologa Janeza Bogataja, so se že dobro prijeli pri nekaterih kamniških gostincih in njihovih gostih, zdaj pa so zbrani tudi v knjižici z recepti z naslovom Okusi Kamnika na vsako mizo. V knjižici z odličnimi fotografijami so zbrani izvirni recepti za najbolj prepoznavne kamniške jedi (in pijače), in sicer: pijačo rušovec, gamsovo juho s pečenim štrukljem in gamsovim nadevom, prigrizek s kajžerco, žlinkrofe s kajžerco in trničem, trnič s polento in regratom, špinačne žličnike s trničem, tuhinjsko filo, tuhinjsko postrv s kašo in gomoljno zelenjavo, tuhinjske postrvje rezine, divjačinski golaž, telečje vampe v štruci, rajželjc z mladimi koprivami, ocvrte jagnječje zarebrnice s trničem, zvitek z gorčico in brstični ohrovt z ženofom in kloštrsko kremšnito.
Recepte so prispevali znani kamniški gostinci in člani združenj, knjižica pa je za dva evra na voljo v prostorih Turistično informacijskega centra Kamnik.