Matjaž Erzar v lovski družbi in družbi hčerke Maruše

Jagrski abraham

Praznovanje abrahama Matjaža Erzarja je bila ena zabavnejših dogodivščin zadnjega časa v Kranju. Kaj bo šele, ko se mu bo možila hči?

Za slavljenca naj bi se po nekaterih podatkih praznovanje začelo v soboto zvečer, zaključilo pa v zgodnjih jutranjih urah ponedeljka. No, je to res ali ne, niti ni pomembno, je bil pa sobotni rojstnodnevni žur eden tistih, kjer je rebula tekla v potokih, jedli smo pečenega merjasca, krvavic, pečenic in zelja ni zmanjkalo, zabavni program pa je bil že prava sestavljanka manjših predstav. Nikakor ni manjkala tudi rojstnodnevna torta.

Matjaža verjetno večina pozna kar kot Matička, lastnika znane gostilne na Primskovem pri Kranju, odličnega kuharja in kot strastnega lovca. Tokrat so mu njegovi 'jagrski' prijatelji svoj rojstnodnevni program predstavili prvi. Začeli so z 'lovskim ropotom' oziroma posebno zdravico, če temu lahko tako rečemo, in z ganljivim nagovorom dobrega lovskega prijatelja Tomaža Piriha. Nedolgo za tem so se oglasili kurenti iz Markovcev, ki sicer Matjaža obiščejo vsako leto, tokrat pa so ga presenetili na rojstni dan in mu podarili pravo korentovo masko in ga s tem dokončno sprejeli medse. Največ smeha in solz pa je povzročil poseben nastop zverinic in lovca Naceta. Zbrana družba se je odločila, da Matjažu za rojstni dan podari šotor za na avto, ker s partnerico Simono rada dopustujeta dokaj nenačrtovano, v naravi – se usedeta v avto, izbereta destinacijo, potem pa se podasta dogodivščinam naproti. Darila se je slavljenec razveselil, medtem ko se je družba že med šemljenjem tako nasmejala, da je nastop s pesmijo in plesom na Lisička je prav zvita zver samo še stopnjeval dobro voljo. Velikansko zapakirano darilo pa je zasedlo skoraj vso jedilnico gostilne in bilo takoj deležno številnih ugibanj.

Kaj se vendar v 'tako veliki škatli skriva'?

Nekdo je pripomnil, da nova predelna stena za gostilno, kar je sprožilo še dodaten krohot. Slavljenec je v določenih trenutkih s težavo zadrževal solze, vendar navdušenja nad šotorom ni skrival.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 7. oktober 2008 / 07:00

Ločanom so pošle moči

Košarkarji TCG Mercatorja so v prvem krogu lige UPC na domačem parketu gostili Hopse iz Polzele in jim po slabih dveh urah enakovrednega boja na koncu morali čestitati za zmago.

Objavljeno na isti dan


Vodice / sobota, 30. november 2013 / 14:25

Neznosno ob Kamniški cesti

Tako opozarjajo prebivalci ob Kamniški cesti v Vodicah, ki zaman čakajo na obljubljeno obvoznico.

Šport / sobota, 30. november 2013 / 14:23

Navdušeni so nad atletiko

Otroci iz Cerkelj in okolice so do sedaj trenirali v okviru Atletskega kluba Kranj, ker je zanimanje za kraljico športov vedno večje, pa so v začetku tedna ustanovili Atletski klub Cerklje.

Gospodarstvo / sobota, 30. november 2013 / 14:19

Kdo bo spravil hišo v red?

»Makroekonomske razmere v državi niso tako dramatične, da bi potrebovali pomoč ESM (Evropskega mehanizma za stabilnost), naš problem je v tem, da se ne moremo nič zmeniti. Najpomembnejše je, kdo bo vl...

GG Plus / sobota, 30. november 2013 / 14:18

Moje srce je v Afriki

Kranjčan Miha Logar, ki že več kot desetletje živi v Ugandi, je bil idejni vodja interaktivnega vodnika po jugozahodni Ugandi Gorilla Highlands, ki je pred kratkim prejel nagrado Združenih narodov. »M...

Razvedrilo / sobota, 30. november 2013 / 14:17

Jagrski abraham

Praznovanje abrahama Matjaža Erzarja je bila ena zabavnejših dogodivščin zadnjega časa v Kranju. Kaj bo šele, ko se mu bo možila hči?