Evropski denar za gradnjo urgentnega centra

Jesenice - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o dodelitvi evropskih sredstev za Urgentni center Jesenice. Projekt je vreden šest milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4,2 milijona evrov. V sklopu projekta bodo razširili in prenovili sedanjo bolnišnično urgenco v pritličju bolnišnice ter zgradili nov dovoz s pokrito ploščadjo za reševalna vozila. »Novi urgentni center bo omogočil sodobne pogoje za izvajanje službe nujne medicinske pomoči za območje Gorenjske statistične oziroma zdravstvene regije, vključno z združitvijo primarne in bolnišnične urgentne službe na enem mestu. Pacientom bo tako na enem mestu zagotovljena učinkovita in bistveno boljša diagnostična in terapevtska obravnava,« so sporočili z ministrstva. Kot smo že pisali, naj bi novi urgentni center začeli graditi prihodnji mesec, v času prenove (novi urgentni center mora biti zgrajen do konca prihodnjega leta) pa naj bi urgenca delovala v lahki mobilni vojaški bolnišnici Role 2LM, ki naj bi jo postavili na parkirišču bolnišnice.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Domžale / četrtek, 24. julij 2008 / 07:00

Slika prihodnosti ni črna

Domžale - Na festivalu seniorjev SDS se je v soboto po ocenah organizatorjev zbralo več kot tisoč članov in simpatizerjev Slovenske demokratske stranke. Nagovoril jih je tudi pre...

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 7. maj 2015 / 19:18

Elvis je vstopil v hišo

V dvorani kulturnega doma Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici so v soboto obudili nora šestdeseta, saj je oživel kralj rokenrola Elvis Presley s skupino Sam’s fever.

Rekreacija / četrtek, 7. maj 2015 / 19:02

Vztrajal sedemdeset kilometrov

Dobrodelnega mednarodnega teka na krilih življenja ali Wings for Life World Run, ki je v nedeljo potekal na 35 lokacijah po vsem svetu, se je udeležilo tudi 2500 tekačev pri nas.

Kronika / četrtek, 7. maj 2015 / 19:01

Kranjčani urili turške reševalce

Sedem kranjskih poklicnih gasilcev se je pred kratkim vrnilo iz turške Antalije, kjer je potekalo zaključno usposabljanje tamkajšnjih reševalcev v okviru evropskega programa Leonardo da Vinci.

Šport / četrtek, 7. maj 2015 / 18:58

Gorenjca na italijanski pentlji

Na letošnjem Giru d'Italia bosta nastopila dva slovenska kolesarja, Gorenjca Luka Mezgec (Giant-Alpecin) in Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice). Oba bosta kapetana v svojih ekipah.

Gorenja vas-Poljane / četrtek, 7. maj 2015 / 18:52

Pohodnike je pričakala tudi medvedka Štefka

Letošnjemu pohodu skozi Zalo, ki ga je peto leto pripravilo Turistično društvo (TD) Žirovski Vrh, se je kljub kislemu vremenu pridružilo več kot tristo pohodnikov.