Pred novim odhodom v Los Angeles Anže Kopitar trenira na blejskem ledu. / Foto: Gorazd Kavčič

Željan je novih dokazovanj

V začetku tedna se Anže Kopitar vrača v Ameriko, kot pravi, pa si z ekipo Los Angeles Kings znova želi finala in boja za Stanleyjev pokal.

Bled – »Kar nekaj časa sem bil doma, imel sem veliko priložnosti za druženje s sorodniki in prijatelji, v zad­njih tednih pa predvsem za priprave na novo sezono. Ta je sedaj res že blizu, in čeprav je poletje hitro minilo, sem zadovoljen, da grem nazaj v Ameriko,« je po enem zadnjih treningov v blejski ledeni dvorani povedal edini Slovenec, ki bo tudi letos igral v najmočnejši hokejski ligi na svetu, Anže Kopitar.

»Na sezono se je bilo letos laže pripravljati kot lani, saj je razpored tekmovanj točno znan. Naša ekipa je sicer nekoliko spremenjena, a jedro ostaja isto, pričakovanja pa so še naprej velika, kar pomeni končnico in potem je le še en cilj,« pravi Anže, ki ga skupaj z reprezentanco pozimi čaka tudi nastop na olimpijskih igrah.

»Trenutno razmišljam zgolj o začetku sezone, saj je do februarja in olimpijskih iger še kar nekaj časa,« dodaja Anže, ki se je julija tudi poročil z dolgoletnim dekletom Ines (njegov prstanec na levi roki sedaj krasi tatu z njenim imenom) in bo v torek čez lužo odpotoval zgolj v družbi žene (in psa Gus­tla), saj oče Matjaž, ki je tudi selektor naše hokejske reprezentance, vsaj do novembrskega reprezentančnega pripravljalnega turnirja ostaja v Sloveniji.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 24. maj 2019 / 22:23

Pesem Smrtnikovih deklet

Tokratni pogled preko Karavank k sosedom, rojakom na Koroškem, začenjam v Železni Kapli. V tamkajšnji farni dvorani bodo jutri, 25. maja, ob pol osmih zvečer Smrtnikova dekleta, z njimi pa bodo na...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / nedelja, 1. september 2013 / 12:30

Juhu, šola je tu

Saj vem, da juhu običajno napišemo za počitnice. Nalašč sem ga napisala tudi za šolo. Kajti prepričana sem, da marsikateri starši mislijo tako. Tudi otroke, ki se veselijo šole, bi našli. In če ver...

GG Plus / nedelja, 1. september 2013 / 12:06

Ker imajo radi Jesenice

Ahmed Pašić, dr. znanosti. Niko Kešina, nekdanji železar. Robert Sušanj, direktor na policiji. Trije Jeseničani, trije člani civilne iniciative Ejga za lepše Jesenice, iniciative, ki jo na Facebooku p...

Šport / nedelja, 1. september 2013 / 12:02

Željan je novih dokazovanj

V začetku tedna se Anže Kopitar vrača v Ameriko, kot pravi, pa si z ekipo Los Angeles Kings znova želi finala in boja za Stanleyjev pokal.

Domžale / nedelja, 1. september 2013 / 12:00

V Domžalah gradijo vrtce

V Krtini se je začela gradnja že tretjega vrtca v letošnjem letu, še pred rokom pa so dokončali tudi Vrtec Palček na Viru. Čakalnih vrst za predšolsko vzgojo naj prihodnje leto tako ne bi bilo več.

Gorenja vas-Poljane / nedelja, 1. september 2013 / 11:57

Kmalu gradnja obvoznice

V prihodnjih dneh bo gradbeno dovoljenje za gorenjevaško obvoznico postalo pravnomočno.