Miroslav Banjanac se brani s prostosti. / Foto: Gorazd Kavčič

Sojenja še ne bo

Kranj – Konec marca so se začeli vrstiti predobravnavni naroki za člane slovenskega narkokartela, ki naj bi iz Brazilije v Evropo tihotapil velikanske količine kokaina. Od obtoženih je javnosti najbolj znan Ljubljančan Dejan Vidmar, ki ga v Ljubljani čaka sojenje zaradi ropa, ki so ga novembra 2005 izvedli v poslovalnici SKB banke v Ljubljani. Razen njega so na zatožni klopi še Martin Udovič, Dejan Pejovski, Nebojša Čubrilović, Milenko Sredić, Žarko Tešanović in Dule Mikić. V četrtek se je odvil že četrti pred­obravnavni narok v tej zadevi, tokrat je na zatožno klop sedel Miroslav Banjanac.

Po ugotovitvah tožilstva je povezan z združbo, ki naj bi poskrbela za transport kokaina iz Južne Amerike v Evropo. Avgusta 2011 naj bi iz Ljubljane v Rim prepeljali 20 kilogramov kokaina, maja lani iz Brazilije v Evropo enajst, mesec kasneje pa še dvajset kilogramov kokaina. Obtoženim so stopili na prste 21. junija lani, ko so carinski nadzorniki ustavili fiat multiplo in odkrili 20 kilogramov kokaina, ki je vreden skoraj milijon evrov.

Za volanom je sedel Toni Radunič Progar, ki je med priprtjem razkril vse in je uvrščen v program za zaščito prič. Tako pri zgoraj naštetih kot tudi Matjaža Kušarja, zagovornika Banjanca, zelo moti ta priča tožilstva, kot tudi predloženi drugi listinski dokazi, ki jih je tožilka Tanja Frank Eler pridobila od francoskih pravosodnih organov.

»Tožilstvo je imelo dovolj časa, da bi nove dokaze predstavili tako sodišču kot obrambi. Morda sploh ni sprejemljivo, da jih sedaj vlaga, ne vemo niti zakaj sedaj zaslišanje prič,« je bil odločen zagovornik in zahteval prestavitev predobravnavnega naroka. Sodnica Metka Rađenović je pojasnila, da glavne obravnave ne more razpisati, saj mora o predlogu obrambe o izločitvi listin odločiti pisno.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / torek, 25. september 2007 / 07:00

Od včeraj poštarji dostavljajo na dom

Večina gospodinjstev v občini Gorenja vas-Poljane, ki so doslej prejemali pošto v izpostavljene predalčnike (mnogi tudi več kilometrov od doma), so poštarji včeraj prvič prišli vse do doma. Naj s...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 25. maj 2016 / 14:08

Odprli mikro bioplinarno

Na gradu Jablje sta Kmetijski inštitut Slovenije in podjetje Omega Air predstavila ter uradno odprla prvo mikro bioplinarno pri nas, ki deluje na osnovi odpadkov, nastalih na živinorejskih kmetijah.

Radovljica / sreda, 25. maj 2016 / 13:56

Helikopter selil dinozavre

Makete treh dinozavrov, ki so na ogled v Dinoparku, so s pomočjo vojaškega helikopterja preselili z Mišač na novo lokacijo pod Bledom.

Razvedrilo / sreda, 25. maj 2016 / 13:39

Biserna Tomažičeva

Nada in Tone Tomažič sta praznovala šestdeseto obletnico poroke. Nada bo letos junija dopolnila osemdeset let, Tone pa je februarja praznoval triinosemdeseti rojstni dan.

Tržič / sreda, 25. maj 2016 / 13:37

Nova najemnika kampa Podljubelj

Podljubelj – Zemljišče kampa Podljubelj, prej pod imenom avtokamp Tominčev slap, je v lasti BPT, nova najemnika pa sta Marija in Grega Premrl iz Zvirč. Marija je sicer rojena Podljubeljčanka in ima...

Zanimivosti / sreda, 25. maj 2016 / 13:36

Kovaštvo je delo in je tudi srce

Pri Planšarskem jezeru na Jezerskem je bilo v soboto prvo Srečanje kovačev, ki so prišli z vseh koncev Slovenije in zamejstva. Ti kovači še znajo kovati 'na roke'. Nekaj smo jih povprašali...