Saška se je dostojno poslovila od »dvojke«.

Saškina trojka z ničlo

Trideseti rojstni dan je tisti prvi, ki ga ne čakaš prav z velikim navdušenjem. Vendar, ko ga preživiš, ugotoviš, da niti ni tako hudo v primerjavi z drugimi okroglimi obletnicami, ki še pridejo.

Leta letijo, potrebuje letalo! Saška že ne, se čisto dobro kosa z leti, stoji trdno na tleh in do zdaj je ustvarila vse svoje želje … razen ene.

Saška Velinovska je tisto prijazno bitje, ki vas pozdravi, če hočete k direktorju poslovne enote Adriatica Slovenice v Kranju, in je tudi tista mila oseba, če ste hoteli slišati kaj dobronamernega, spodbudnega, pametnega, razumnega ali na kratko rečeno, če potrebujete pravo besedo ob pravem času. Ni čudno, da je njena velika želja postati vzgojiteljica v vrtcu, vendar ne vem, ali se bo visoki poslovni svet strinjal s tem, da bi s selitvijo med najmlajše hotelo izgubiti eno najboljših tajnic na svetu. Pa vendar najbližji poznavalci njene osebnosti in sposobnosti pravijo, da v primeru, da ne bo ne tajnica ne vzgojiteljica, lahko postane najboljša kuharica. Povab­ljeni na njeno trojko bodo globoko prikimali.

Praznovala je doma, skupaj z možem Dejanom, starši, sestro, nečakoma in vsemi najbližjimi prijatelji. Praznovala je tako, kot se spodobi za rojeno Britoflanko, nekoč gonilno silo vseh visokonapetostnih žurov letnika 1983, Makedonko po duši in krvni skupini, s samimi makedonskimi kulinaričnimi dobrotami, ter glasbo, ki jo slišimo zgolj pod etno nazivi. Gajde niso škotske dude, ampak makedonsko narodno glasbilo, ki poslušalca požene v kolo in takoj za tem za mizo, na kateri so odojek, mastika, tavče gravče, piruške, pastrmalija …

Želje, ki jih je Saška slišala največkrat, so bile usmerjene k njeni največji želji, dobiti mulca, ki bi jo klical: mamiiiiii!!!!

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sreda, 24. september 2008 / 07:00

Končno tudi spomenik Sintom

V parku Psihiatrične bolnišnice Begunje so pred Muzejem talcem odkrili spomenik Sintom, žrtvam fašističnega nasilja.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / petek, 17. maj 2013 / 00:57

Tanja odgovarja

Že dolgo čakam na neko uresničitev. Povej mi, prosim, kdaj se premaknem z mrtve točke?

Mularija / petek, 17. maj 2013 / 00:53

Saj smo punce

Dragi otroci, medtem ko še vedno čakamo na vaše prispevke na temo hišnih ljubljenčkov, naj vam na kratko predstavimo knjigo, ki bo najbolj prav prišla dekletom na prehodu iz otroš­tva v na...

Kultura / petek, 17. maj 2013 / 00:52

Z vražjo karizmo

V Galeriji Ivana Groharja so odprli razstavo fotografij Igorja Pustovrha (1961–2011). »Fasciniral me je, tako po umetniški kot človeški plati,« je dejal njegov prijatelj, umetnostni zgodovinar Boštjan...

Zanimivosti / petek, 17. maj 2013 / 00:51

Spreminjajo se samo na zunaj …

… značaj pa ostaja isti, so znova ugotavljali nekdanji sošolci letnika 1972/73 iz osnovne šole Lucijana Seljaka v Stražišču, ki so se minuli petek zbrali na 40. obletnici valete.

Razvedrilo / petek, 17. maj 2013 / 00:50

Saškina trojka z ničlo

Trideseti rojstni dan je tisti prvi, ki ga ne čakaš prav z velikim navdušenjem. Vendar, ko ga preživiš, ugotoviš, da niti ni tako hudo v primerjavi z drugimi okroglimi obletnicami, ki še pridejo.