Niz dvobojev med Triglavom in Maroborom se bo danes končal s povratnim pokalnim srečanjem v Ljudskem vrtu. (Foto: Gorazd Kavčič)

Spet usoden podaljšek

Nogometaši Triglava so po sredinem pokalnem remiju z Mariborom v sobotnem ligaškem srečanju z aktualnim državnim prvakom izgubili z 1 : 2, že danes pa sledi tretje medsebojno srečanje v tednu dni.

Kranj - Že na prvi tekmi polfinala pokala Slovenije proti Mariboru je bil za Triglavane usoden sodnikov podaljšek, enako pa se je proti istemu tekmecu zgodilo še na sobotni tekmi 31. kroga prvoligaškega tekmovanja, saj so Mariborčani v sodnikovem podaljšku dosegli kar dva zadetka. Prvi je padel v podaljšku prvega polčasa za vodstvo 0 : 1 (Mezga), drugi pa ob koncu srečanja za zmago Mariborčanov z 1 : 2 (Berič).

»Igrali smo dobro in se upirali favoriziranemu aktualnemu državnemu prvaku. Žal sta nas pokopala zadetka v sodniškem podaljšku. Fantom nimam kaj zameriti, moram jih pohvaliti, odigrali so tako, kot smo se dogovorili. Izkušnje so bile na strani nasprotnika, ki jih je tudi izkoristil,« je po tekmi povedal strateg domačega moštva Dušan Kosić. Nogometaši Triglava se sicer niso preveč ustrašili najmočnejšega nogometnega moštva v Sloveniji, ki je lani osvojilo tako prvenstvo kot tudi pokal in super pokal. Sobotno srečanje so Cvijanović, Mertelj, Tavares, Berič in druščina začeli zelo napadalno. Obramba Triglava je na njihove pritiske lepo odgovarjala. V 36. minuti je bil morda preostro dosojen prekršek in z njim enajstmetrovka za Maribor. Domači vratar Žan Pelko je v slogu najboljših vratarjev strel Dejana Mezge ubranil, a je sledila napaka domače obrambe, saj je Tilen Klemenčič slabo oddal žogo. Pelko je zato moral zapustiti vrata, da je izbil žogo, a le do Mezge, ki je s 30 metrov dosegel gol.

Že po osmih minutah nadaljevanja je za Triglav mojstrsko zadel Matej Poplatnik, ki je z 20 metrov zadel v stičišče stative in prečke, žoga pa se je nato znašla za hrbtom Jasmina Handanovića. Sledile so priložnosti na obeh straneh, a se rezultat ni spreminjal vse do triminutnega sodnikovega podaljška. Gol je padel že po 32 sekundah podaljška, ko je z leve strani žogo v kazenski prostor poslal Tavares, najvišji pa je bil Berič, ki je s strelom z glavo postavil končni izid 1 : 2. Tako se je še enkrat pokazalo, da so za nogometaše Triglava usodni zaključki tekem, vprašanje je samo, ali je njihovo nezbranost mogoče pripisati slabi psihični pripravljenosti ali zgolj padcu koncentracije. Že jutri čaka Triglavane nova preizkušnja, saj bodo v Mariboru igrali povratno srečanje polfinala slovenskega pokala (v Kranju je bilo 2 : 2). Po zadnjih informacijah bodo nastopili v najboljši sestavi, saj se v moštvo vrača Alen Krcič. Danes bo tudi zaostala ligaška tekma med Luko Koprom in Domžalami.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Nesreče

S štirikolesnikom v tovornjak Spodnja Lipnica - V torek okoli 18.30 se je na gozdni cesti Goška raven–Spodnja Lipnica pripetila prometna nesreča, v ka...

Objavljeno na isti dan


Tržič / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:24

Gasilci upravičeno zadovoljni

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Podljubelj je na nedavni slovesnosti tudi uradno prevzelo gasilsko vozilo GVC 16/15 s cisterno za 1500 litrov vode in za šest članov posadke.

Zanimivosti / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:22

»Nagnetli« sta se jabolki srčaste oblike

Podbrezje – »Narava je nepredvidljiva in vedno znova poskrbi za kakšno presenečenje,« nam je napisala Milena Vovko iz Podbrezij in dodala sliko z domačega vrta, ki prikazuje, kako sta se »skupaj na...

Gospodarstvo / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:21

Kampanja Kakovost nam je blizu

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je začelo promocijsko kampanjo Kakovost nam je blizu.

Zanimivosti / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:21

Lonček za žejne

Ob domačiji Filipa Benceta v Dolini v Dovžanovi soteski je studenček, oskrbnik domačije Zdravko Dovžan - Matevžov pa je pristavil lonček, da popotniki niso žejni, saj v kraju gostilne (žal) že dolg...

Zanimivosti / ponedeljek, 20. oktober 2014 / 00:16

Do Dubrovnika brez polnjenja

Inovator Andrej Pečjak s Češnjice pri Podnartu je pretekli konec tedna s svojim električnim avtomobilom brez vmesnega polnjenja baterij z Bleda pripeljal v 726 kilometrov oddaljeni Dubrovnik.