Novi trener nogometašev Triglava Dušan Kosić, športni direktor Robert Misja in predsednik Beno Fekonja so prepričani, da bomo še uživali v dobrem nogometu. (Foto: Tina Dokl)

Orli z novim trenerjem

Po nedeljskem porazu proti Olimpiji je odstopil trener nogometašev Triglava Siniša Brkič, že sredi tedna pa je ekipo prevzel Dušan Kosić, ki bo kranjske prvoligaše prvič vodil na nedeljski domači tekmi proti ekipi Celja.

Kranj - Nogometaši Triglava in njihovi navijači v spomladanskem delu prvenstva v prvi ligi Telekom še niso imeli vzroka za veselje, po zadnjem porazu minulo nedeljo na tekmi proti Olimpiji pa je nepreklicno odstopil trener Siniša Brkič. Brkič je moštvo Triglava vodil od junija 2010.

»Naj poudarim, da smo bili v klubu s trenerjem Brkičem zadovoljni, bili smo dobra ekipa. Tako smo se še v ponedeljek trudili, da bi ga prepričali, naj ostane. Vendar je sam ocenil, da je prišel trenutek za odstop. V vodstvu kluba smo veseli, da smo v svoje vrste pridobili Dušana Kosića, ki ima sloves tako igralca kot trenerja. Z njim smo se pogovarjali že poleti in precenili, da je dovolj miren in hkrati dovolj zagret ter da ima ambicije. Tako bo Triglav lahko razvijal svojo igro in s tem bomo osvajali točke ne le za obstanek, temveč za sredino ligaške lestvice,« je ob zamenjavi trenerjev povedal predsednik NK Triglav Beno Fekonja, kot je dodal športni direktor Robert Misja, so pogodbo z novim trenerjem podpisali za dve leti, morda pa bodo sodelovanje nato še podaljšali.

»Ekipe Triglava sicer še ne poznam povsem, vendar dovolj dobro, da sem ocenil, da lahko dosežemo kratkoročni cilj, to pa je, da obstanemo med osmimi najboljšimi ekipami. Do cilja bomo skušali priti z všečno igro, ki bo zanimiva tudi za gledalce. To je skupni projekt vseh nas v klubu,« je ob prevzemu trenerskega dela pri Triglavu poudaril 41-letni Ljubljančan Dušan Kosić.

Tako njega kot njegovega pomočnika Vitomirja Radosavljevića in nogometaše prav gotovo ne čaka lahko delo, saj že to nedeljo v Kranj prihaja ekipa Celja, v nadaljevanju sezone pa bo tekmovalni ritem precej naporen, saj si bodo prvenstvene tekme sledile ob sredah kot nedeljah, vmes pa bosta še pokalni tekmi.

»Tisti igralci, ki uživajo v nogometu in se bodo želeli dokazati, bodo dobili dosti priložnosti. Fantom ne bo lahko, saj bo treba na igrišču pokazati, kar bom zahteval od njih. Vendar pa sem prepričan, da bodo našli nov izziv,« je tudi poudaril trener Dušan Kosić, v klubu pa upajo, da bodo imeli še večjo podporo navijačev, saj se obetajo pomembne tekme. Prva že jutri ob 16. uri z ekipo Celja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / nedelja, 27. maj 2018 / 18:37

Festival Radovljica

Festival Radovljica 2018 bo potekal med 4. in 21. avgustom, v torek pa so organizatorji že povabili na njegovo prvo predstavitev.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sobota, 13. april 2013 / 07:00

Najvišja ocena za Jarčevo zelje in Gorjančevo repo

Klemen Jarc iz Voklega in Štefan Gorjanc iz Mavčič sta na ocenjevanju konzerviranih vrtnin prejela za kislo zelje oz. kislo repo največje možno število točk.

GG Plus / sobota, 13. april 2013 / 07:00

Prvi ´trik´ izvedel na domači škarpi

"Mojster blata" Aleš Rozman iz Tržiča je prvi motor dobil že pri štirih letih. Danes je edini Slovenec, ki se profesionalno ukvarja z izvajanjem spektakularnih skokov s štirikolesnikom in motornimi sa...

GG Plus / sobota, 13. april 2013 / 07:00

Poklon škofu in železarju

Pri nas imamo dve vrsti težav. Ene so dejanske narave, druge bolj simbolne. Dejanski problem nastane, če človek izgubi delo in ostane brez plače ali pa, če bo država bankrotirala in nam bo zavlad...

GG Plus / sobota, 13. april 2013 / 07:00

Slovar novejšega besedja

Slovarji niso namenjeni branju, v njih le nekaj poiščemo. Letos pa smo dobili slovar, po katerem je prav zanimivo listati, se ustavljati pri posamičnih geslih in jih prebirati. Slovar namreč prin...

Zanimivosti / sobota, 13. april 2013 / 07:00

Ob Jožu so bili varni

V Tržiču so z razstavo in knjigo avtorice Irme Lipovec počastili 120-letnico rojstva enega največjih slovenskih alpinistov Joža Čopa z Jesenic.