Kratke novice

Vinjen za volanom

Kranj - Policisti so nekaj noči nazaj pri nadzoru prometa ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti, v postopku pa je bil do policistov nesramen in žaljiv, preslišal je tudi njihove ukaze. Pridržali so ga in mu izdali plačilni nalog za 855 evrov zaradi kršenja javnega reda in miru, zaradi odklonitve preizkusa alkoholiziranosti pa so zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče za prekrške. Grozi mu še dodatnih 1.200 evrov globe in stranska kazen 18 kazenskih točk.

Brez razloga klical policijo

Žiri - V četrtek okoli 22.10 je na številko 113 poklical 32-letni Žirovec in zaprosil za intervencijo. Policisti so odšli na njegov dom in ugotovili, da prijava ni resnična. Kljub opozorilu je ob okoli 22.50 ponovno zahteval intervencijo, kasneje pa se je tudi nedostojno vedel na javnem kraju. Ker je bil pod vplivom alkohola in ker je s kršenjem nadaljeval, so ga policisti pridržali. Zaradi prekrškov so mu izdali plačilni nalog z globo v višini 855 evrov.

Planinka zdrsnila in si poškodovala nogo

Bohinj - V soboto ob 14.10 je na območju planine Krstenica zdrsnilo planinki, pri tem pa si je poškodovala levo nogo, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Posredovali so gorski reševalci iz Bohinja, Kranja in Kamnika. Poškodovano planinko so s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Razgrajal v knjižnici

Kranj - Pred dnevi so kranjske policiste zaprosili, da posredujejo v Mestni knjižnici v Kranju, kjer se je 46-letni moški, bil je precej vinjen, nedostojno vedel na javnem kraju. Policisti so ga opozorili na neprimerno in nezakonito ravnanje, vendar jih moški ni upošteval. Nedostojno naj bi se vedel celo do mož postave, zato so ga pridržali, na koncu pa je prejel še plačilni nalog v višini 855 evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 16. junij 2011 / 07:00

Najboljši slovenski rolar

Nejc Mavsar z Drulovke pri Kranju je državni prvak v hitrostnem rolanju. Tekmuje večinoma v tujini, njegov letošnji cilj pa je priti med najboljšo šesterico na evropskem prvenstvu.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 14. marec 2007 / 06:00

Začetek fizične gradnje objekta

Prva gradbena faza pomeni začetek gradnje objekta. Ne smemo pozabiti, da je potrebno pred tem pridobiti dokumentacijo.

Radovljica / sreda, 14. marec 2007 / 06:00

Ponudili zamenjavo zemljišč

Turistično društvo Lesce je za ohranitev hipodroma na sedanji lokaciji ponudilo lastniku zamenjavo za zemljišča na območju načrtovanega turističnega centra Mivka.

Žirovnica / sreda, 14. marec 2007 / 06:00

Nov upravljavec kulturne dvorane

Bojazni svetnikov, da bo Zavod za turizem in kulturo Žirovnica zaradi upravljanja kulturne dvorane na Breznici potreboval kadrovske okrepitve in zanemarjal turizem, so odveč, zatrjuje direktor zavoda...

Splošno / sreda, 14. marec 2007 / 06:00

Barve pomladi

Pomlad se bliža, prihaja z zanesljivimi koraki. Zleze nam pod kožo, nas radosti in nas napolni z novo energijo. Spet bomo kolesarili, nabirali regrat, zagnano pospravljali in marsikje tudi pleskali...

Splošno / sreda, 14. marec 2007 / 06:00

Namesto iglujev so nabirali rožice

V času zimskih počitnic se je 41 članov taborniškega rodu Stane Žagar ml. odpravilo na tradicionalno zimovanje. Pet dni so bili nastanjeni v stari vojaški karavli v Breginju ob italijanski me...