Toliko poslušalcev, kot jih je bilo na lanskm koncertu Uroša Perića z bendom na sicer že uveljavljenem koncertnem prizorišču na Pungertu doslej še ni bilo. Bo letos podobno? (Foto: Matic Zorman)

Jazz Kamp teče deveti krog

Danes se bo s koncertom Neishe, ki bo tokrat nastopila z jazzovskim sestavom, začel že deveti po vrsti Jazz Kamp Kranj. Letošnje geslo: Naj živi improvizacija!

Pravzaprav so prvo parcelo za letošnji Jazz Kampa postavili že v sredo zvečer z zdaj že tradicionalno fotografsko razstavo utrinkov z lanskega kampa. V galeriji Pungert ob osrednjem koncertnem prostoru so svoje fotografije razstavili trije kranjski fotografi Zoran Kozina, Ivan Hribernik in Gorazd Uršič. Sicer raznobarvni jazzovski svet predstavljajo vsak na svoj način, vsi pa v črno-beli tehniki.

Tudi tokrat bo Jazz Kamp hkrati odličen izobraževalni poligon za glasbenike, ki bodo teden dni na tečajih pridobivali nove izkušnje in nadgrajevali svoje glasbeno znanje, prav tako pa tudi prizorišče odličnih koncertov in jazzovskega druženja. Slednjega bo danes zvečer na Pungertu odprla izvrstna glasbenica in pevka Neisha, ki ob svojih skladbah rada posega tudi po klasikah iz petdesetih in šestdesetih let. Lanski koncert Uroša Perića, odličnega interpreta Raya Charlesa, ko je bilo prizorišče na Pungertu polno kot še nikoli doslej, je organizatorje spodbudil, da ga tudi letos uvrstijo v program. Na njegovem koncertu bomo lahko uživali prihodnji petek.

V Kranju se obeta deset jazzovskih večerov

»Ko s Primožem pripravljava koncertni program, vselej razmišljava v smeri, da vsi večeri tu, na Pungertu ne bodo namenjeni zgolj ozkemu glasbenemu okusu, ampak bodo ob dobri glasbi hkrati tudi družabni dogodek. Zato vsakič povabiva tudi izvajalce, ki so blizu širši publiki. To sta letos zagotovo Neisha in Uroš Perič. Sicer pa izvajata glasbo, ki ima močne korenine v jazzu, mar ne,« razlaga Gregor Grašič, ki skupaj z bratom Primožem že skoraj desetletje pripravlja osrednji jazzovski dogodek na Gorenjskem. Že v soboto bo na sporedu prav tako tradicionalni koncert mentorjev. Letos jih bo na kampu sodelovalo sedem, ob Primožu Grašiču še letos prvič pianist David Gazarov, bobnar Christophe Bras, pevka Ines Rieger, pianist Georgie Fame, bas kitarist Scot Devine in pianist Emil Spanyi. Največ zanimanja je za mentorje kitare in klavirja, letos tudi bas kitare. »Na kamp se je letos prijavilo okrog petdeset slušateljev, kar vsekakor govori o našem dobrem glasu.«

Ob že omenjenih bo na sporedu še šest koncertnih večerov. Brazilske ritme bomo spoznavali s skupino kitarista in pevca Binha Carvalha, v ponedeljek s svojim bandom in odlično pevko iz Amerike v Kranj prihaja še en odličen kitarist Mike Sponza, sledilo pa bo gostovanje Poletne šole jazza iz Grožnjana, s katero kranjski Jazz Kamp sodeluje skoraj od vsega začetka. V sredo se bo predstavil Renato Chicco – Jani Moder Quartet, naslednji dan pa azerbajdžanski crossover pianist David Gazarov s triom, po petkovem koncertu Uroša Perića bo prihodnjo soboto sledil še zaključni koncert udeležencev Jazz Kampa, ki bodo dopoldne muzicirali tudi na različnih točkah starega kranjskega mestnega jedra. Geslo letošnjega kampa je Naj živi improvizacija!, vendar le v glasbenem smislu, saj bodo koncerti v primeru dežja v stolpu ob Hiši Layer, kjer se bo tudi sicer ob večerih v času kampa vedno dogajalo kaj zanimivega.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sreda, 5. oktober 2016 / 11:53

Škoda jih je za v mesto

V soboto so pri Tavčarjevem dvorcu na Visokem potekale prve igre z naslovom Škoda me je za u mest v organizaciji Društva podeželske mladine Škofja Loka.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Ponekod že zmanjkuje paše in vode

Na marsikateri planini imajo zaradi suše že probleme s pašo in z vodo za napajanje. Živino gonijo v višje ležeče predele.

Gorenjska / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Gorenjski kampi letos bolje obiskani

V gorenjskih kampih so z letošnjo sezono zelo zadovoljni, saj se je skoraj vsem povečal obisk, tudi do petindvajset odstotkov. K temu je pripomoglo tudi lepo in suho vreme.

Gospodarstvo / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Denar za naložbe v rastlinsko pridelavo

V Kranju bo v torek predstavitev razpisa za naložbe v sadjarstvo, vrtnarstvo in za nove izzive.

Zanimivosti / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Glasov jež: Kako hitro sedaj peljati?

Al` prav je voziti se 30 ali 40 na uro, bi prosto po Prešernu opisali dilemo, s katero se v Stražišču pri Kranju te dni srečujejo vozniki. Zaradi gradbenih del ob Jernejevi ulici so postavili zač...

Prosti čas / petek, 17. avgust 2012 / 07:00

Medene poletne noči

Tudi Šenčur očitno dobiva svoj poletni glasbeno-kulturni festival, ki privablja že z imenom. Že ves teden namreč poteka prvi Medeni festival, ki številnim obiskovalcem vsak večer ponuja koncerte, film...