Kljub dežju so tudi na kranjskem stadionu v soboto tekli za dober namen. (Foto: Matic Zorman)

Vztrajali so kljub dežju

Športno društvo Vztrajaj - NEVER GIVE UP je v prvih desetih junijskih dneh pripravilo humanitarni projekt 10 krogov za 10 nasmehov, na deževno soboto pa so tekli tudi v Kranju.

Vsi, ki imate plastične zamaške in jih bi radi darovali za pomoč otrokom in družinam, se vse leto lahko obrnete na Športno humanitarno društvo Vztrajaj - NEVER GIVE UP, Gorenjci pa lahko pokličete kar Primoža Gašpirca po telefonu 041/955 892.

Kranj - »Matej Markovič se je pred dvema letoma domislil projekta, s katerim bi v petih krajih po Sloveniji naredil ironmana. Zaradi slabe udeležbe se projekt ni posrečil, kot bi želeli, vendar pa to ni pomenilo, da se je zaključil, saj smo se mu pridružili nekateri, ki smo tako kot on želeli pomagati. Tako smo sklenili, da ustanovimo društvo, v katerem bi lahko združili šport in humanitarnost. Začeli smo delati in lani smo prvič pripravili projekt 10 krogov za 10 nasmehov. To pomeni, da se v desetih večjih mestih teče po stadionih. Matej povsod teče maraton oziroma 42 kilometrov, vmes se mu pridružimo tudi drugi in tečemo oziroma hodimo. Povsod se nam pridružujejo tudi domačini oziroma kdor pač hoče, ves denar od startnine pa namenimo pomoči potrebnim družinam,« je ob kranjskem teku povedal eden izmed organizatorjev Primož Gašpirc iz Cerkelj in pojasnil, da jim pri tem, kdo je najbolj potreben pomoči, svetujejo Centri za socialno delo oziroma Anita Ogulin iz Zveze prijateljev mladine.

Tako bodo v Kranju z zbranim denarjem pomagali petčlanski družini, ki se je bila zaradi nasilja očeta preselila v varno hišo. Oče je sedaj v zaporu, družina z dvema srednješolcema in dvema otrokoma s posebnimi potrebami pa bo dobila solidarnostno stanovanje, ki bo brez opreme. Ker mati dela le priložnostno, so večina časa lačni, z zbranim denarjem pa jim bo preživljanje vsaj malce olajšano.

»Poleg organizacije športno humanitarnih prireditev v društvu organiziramo zbiranje in pobiranje plastičnih zamaškov. Nato jih odpelje naš glavni odkupovalec iz Mežice ter denar za zbrane zamaške nakaže direktno na humanitarni bančni račun otroka oziroma družine, za katero ta denar zbiramo. Lani smo zbrali okoli 180 ton zamaškov, tona zamaškov pa je okoli tristo evrov. Tako smo lani zaključili tri večje projekte, trenutno jih peljemo pet, navadno pa prispevamo za invalidske vozičke, postelje, avtomobile … Vmes včasih pomagamo pri urgentnih primerih,« je tudi pojasnil Primož Gašpirc, ki na akcije vedno povabi prijatelje, med njimi tudi športnike. Tako smo v Kranju srečali družino naše olimpijke Brigite Langerholc Žager, akciji pa se je pridružila tudi naša najboljša biatlonka Teja Gregorin. »Prvič sodelujem pri tej akciji, povabil pa me je Primož. Rekla sem si, da če tistim, ki so v stiski, pomagam z dobrim namenom in majhnim deležem, je to dober občutek. Pomembna sta tudi zabava in druženje ob teku, še bolje bi bilo, če bi prišlo več ljudi. Ko bo prireditev postala tradicionalna, jih bo gotovo vsako leto več,« je povedala Teja Gregorin, ki se trenutno že resno pripravlja na novo sezono.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Jesenice / sobota, 16. julij 2022 / 15:12

Če se bo sprožil plaz, bodo zatulile sirene

Na Koroški Beli so vzpostavili alarmni sistem z elektronskimi sirenami, ki so nameščene na stavbo PGD Koroška Bela in na vodohran nad vasjo in ki bodo zatulile, če se bo sprožil plaz nad vasjo.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Polnokrvna dnevna nadaljevanka

Medtem ko so si gledalci prvi del nove dnevne nadaljevanke Strasti v ponedeljek zvečer lahko ogledali v domačih naslanjačih, pa je bila na Ljubljanskem gradu gala projekcija prve epizode za izbrane po...

Prosti čas / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Gino ponuja srečo

Gino, pevec iz Kranja, je izdal prvi samostojni album z naslovom Sreča.

Zanimivosti / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Zlati spomini na Kranj

Najboljši kranjski spominek za leto 2008 so trije zvezki Zlati spomini avtorjev Aljaža Primožiča in Verene Vidrih Perko.

Kronika / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Kriminal

Poskušala oropati zlatarno Bled - V sredo ob 18. uri sta neznanca poskušala oropati prodajalno na Bledu, je sporočila policija, po naših podatkih pa n...

Kranj / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Plače boljše, gasilcev premalo

Kranjski poklicni gasilci so zadovoljni z novim plačnim sistemom. Problem, s katerim se še ubadajo, je premalo zaposlenih gasilcev na število intervencij.